2022-08-20
疫情關係有d朋友好多年都冇見🥲終於今晚齊腳啦🥳 分別有攝影界女神陀住𝗯都仲咁靚既𝗺𝗼𝗻𝗶 + 雨神~ 由於有孕媽媽所以就揀咗上海菜~大川滬門口有個別院既打卡位,當然扮下嘢影相📸️打卡啦🤣 地方雖小,但老闆娘非常健談又細心,介紹咗我哋必食既肥肉😍老闆娘話𝗺𝗼𝗻𝗶陀住𝗯,超級無敵勁好送咗𝟯客 #紅棗雪蓮子燉桃膠 🤩🤩 好養顏又養胎😎有靚女朋友係唔同𝗱 😂😂 依家介紹下我哋食咗𝗱咩先~ 🥢奶油津白 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟴🥢雞絲粉皮 𝗵𝗸𝗱$𝟴𝟮🥢陳醋黑木耳 𝗵𝗸𝗱$𝟲𝟴🥢芥末冰鎮秋葵 𝗵𝗸𝗱$𝟱𝟱🥢小籠包(4隻)𝗵𝗸𝗱$𝟱𝟱🥢上海炒年糕 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴🥢滬式紅燒肉 𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟴𝟴🥢豆沙鍋餅 𝗵𝗸𝗱$𝟲𝟱首先講下𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗 + 雨神梗係 #紅燒肉🍖見到除咗流口水🤤肥膏入口即化好鬼正‼️小籠包個皮薄一夾🥢唔穿,識食一定啜晒𝚍湯汁再倒入陳醋🤤 中意食秋葵一定要叫,呢個價錢仲大大條😆 由於𝚖𝚘𝚗𝚒唔食辣嘢所以就叫咗個炒年糕、雞絲粉皮!佢哋2個都話炒年糕好唔錯,而 #雞絲粉皮 簡直就係𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗必點要多麻醬先得🤭 陳醋黑木耳就成碟雨神都清晒就知合佢何車~ 奶油津白唔會太油,香滑可口但夠味道架‼️👍🏽👍🏽 不得不提
紅棗雪蓮子燉桃膠
小籠包(4隻)
上海炒年糕
滬式紅燒肉
豆沙鍋餅
首先講下𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗 + 雨神梗係 #紅燒肉🍖見到除咗流口水🤤肥膏入口即化好鬼正‼️小籠包個皮薄一夾🥢唔穿,識食一定啜晒𝚍湯汁再倒入陳醋🤤 中意食秋葵一定要叫,呢個價錢仲大大條😆 由於𝚖𝚘𝚗𝚒唔食辣嘢所以就叫咗個炒年糕、雞絲粉皮!佢哋2個都話炒年糕好唔錯,而 #雞絲粉皮 簡直就係𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗必點要多麻醬先得🤭 陳醋黑木耳就成碟雨神都清晒就知合佢何車~ 奶油津白唔會太油,香滑可口但夠味道架‼️👍🏽👍🏽 不得不提即叫即整個豆沙鍋餅,豆沙蓉夠滑👍🏽
Overall 尖沙咀地區人均$300,上菜快,味道唔錯,老闆娘好客又熱情❤️真係好啱一家大細或朋友聚腳地😎大家去開不妨一試,下次Vienn去會食辣🔥
如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~
🥢大川滬 (尖沙咀)
🥢尖沙咀廣東道33號中港城2座平台4號