2021-10-18 39 瀏覽
今日同朋友揸車去左位於元朗既「Muse Furniture Lab」。我地叫咗蝶戀花荔枝冰同櫻花蜜桃梳打,兩杯飲品都好靚好吸睛,全部都配上櫻花冰球,蜜桃梳打有蜜桃果粒。至於蝶戀花荔枝冰,單看颜色已夠晒吸引,而且都十分清甜美味。食物方面,我地叫咗牛仔肉意大利粉及黑松露帶子大蝦可麗餅,意粉的牛仔肉不單牛肉份量多,而且煮得很入味,肉質夠腍一啲都唔會韌。至於可麗餅,單看擺盤已經非常吸引,大蝦爽口,帶子新鮮,配合埋可麗餅及千島醬汁,味道十分匹配。食完呢餐後十分滿足,由於室內用膳限時個半鐘,個半鐘後可到室外繼續或影相,用餐後侍應向我們介紹對面的傢俬陳列館,餐后我地繼續在外面的花園和旁邊英倫風格的傢俬陳列館內影了很多相和打卡,一共逗留了二個多小時才盡興而返。

至於蝶戀花荔枝冰,單看颜色已夠晒吸引,而且都十分清甜美味。