2013-03-12 4 瀏覽
同女朋友係朗豪坊睇完戲,諗住求其搵d野下就算,見到有個易拉架上面個環境ok...就行前幾步走左上去,位置都算方便。樓下附近好多舊樓殘舖,去到口勁驚貨不對版。。。。但既然去到樓下就諗住上去睇睇。。。一入到去都算幾企理,之後有個著西裝仲要打呔嘅侍應招呼我地,跟住問我想坐outdoor定入面,困左係戲院咁耐。。所以想係露台抖下氣,所以揀坐出面,環境令我很意外,係旺角有咁大個露台真係少見,個侍應好好,即刻呢杯水同餐牌比我地,揀左一陣個侍應見我諗左一陣都揀唔到,介紹左個日本帶子海蝦茄肉意粉比我,話呢道菜比較開胃。。。跟餐有沙律同湯揀。等左幾分鐘就黎左個沙律,個沙律簡簡單單,但係加左d應該係柚子果類嘅汁料,好清新爽口,跟住上左個黑糖麵包,甜甜地,又好香,個男仔提我要趁熱食,幾細心。。。跟住又問我地happy hour叫唔叫酒,介紹左隻德國黑啤比我飲,入口好香。。。但又比一般黑啤易入口好多。。。真係唔錯,不過主菜就等左半個鐘左右,如果快到少少就仲好。個意粉隻汁好特別,有d似茄汁又唔完全似,仲真係有茄肉係度,帶子同海蝦都好新鮮。。。又唔會太酸。埋單果陣個男仔仲有問返d野食點,我就順便問埋點整隻汁,個
跟餐有沙律同湯揀。
埋單果陣個男仔仲有問返d野食點,我就順便問埋點整隻汁,個男仔話係用鮮茄由廚師自製的汁底,出面冇得食。。。跟住我仲講笑問佢餐廳點解要打呔返工,原來佢就係老細!日頭仲有份工!
成間舖都係一班後生仔夾份開,而且服務態度好好!值得再去嘅一間特式餐廳
題外話/補充資料: 女朋友點左杯凍檸茶。。清清地又幾好,同普通茶記嘅檸茶有d分別!
2013-03-11