2019-10-31
每次到荃灣做完Facial後想快快手食過好吃又唔貴既晚餐,每次都會不由自住揀左樓下冰室,除左價錢親民外,更重要係有我喜愛的蕃茄湯粉類🔸瑞士汁雞翼睇色水就知已經醃制好耐,雞翼食落非常入味,瑞士汁味道十分濃郁,甜甜地的瑞士汁其實都幾開胃。🔸瑞士汁雞脾雞脾比雞翼更多肉,雞肉唔會韌,岩晒鍾意啖啖肉既人士!整體佢地出品既瑞士汁系列都非常入味,切開都會見到肉被醃制上左色,唔係單單得表面有色咁簡單。🔸豬潤炒滑蛋蕃茄湯米線蕃茄湯好濃,因為叫左豬潤,吃到蕃茄湯溶入左少少豬潤味,又幾好食@@蛋依然好滑,米線滑溜入味,感覺比通粉更好食。🔸套餐包一份蛋治超厚既炒蛋食得出陣陣蛋香外,仲有牛奶既🔸焗芝士肉醬薯角薯角切得,芝士同肉醬既份量都豪不吝嗇,基本上每一啖都一定食到芝士同肉醬。炸得香脆既薯角配上醬料,令人完全停唔到口。叫左兩杯飲品:華田脆爆同話梅柑桔蜜,華田好濃,所以我比較推介梅柑桔蜜,因為無論佢地出品既瑞士汁或蕃茄湯系列都好濃厚,所以酸酸甜甜既話梅柑桔蜜好解膩,而且好好飲。🔸雜茹娃娃菜最後叫左個上湯娃娃菜,再好既食肉獸都要食蔬菜呀~~整體我覺得樓下的出品和品質控制方面一直做得不錯,而且價錢合理,咁多年都無點
🔸瑞士汁雞翼
🔸瑞士汁雞脾
雞脾比雞翼更多肉,雞肉唔會韌,岩晒鍾意啖啖肉既人士!
🔸豬潤炒滑蛋蕃茄湯米線
🔸套餐包一份蛋治
超厚既炒蛋食得出陣陣蛋香外,仲有牛奶既
🔸焗芝士肉醬薯角
🔸雜茹娃娃菜
最後叫左個上湯娃娃菜,再好既食肉獸都要食蔬菜呀~~
整體我覺得樓下的出品和品質控制方面一直做得不錯,而且價錢合理,咁多年都無點加過價,表示安慰。