2024-10-22
#假日好去處 同Lisboy坐船過海睇吓夜景,Lisba介紹返工附近有呢間好有人情味嘅酒樓,所以去試一試🤤Lisboy一見到個燒乳豬就指住要食豬🤣🍽️ 金牌炸子雞平時去婚禮最期待嘅就係佢比較後出嘅炸子雞,因為年紀越大已經好少婚禮可以去到,一見到Menu有呢一個招牌炸子雞,即刻order咗嚟試🤤真係名不虛傳,雞皮炸到脆卜卜包住啲雞肉仲好嫩滑有雞油,外脆內軟,真係冇得輸😍🍽️ 菠蘿咕嚕肉如果配飯食就當然要叫個菠蘿咕嚕肉開胃,係我好耐冇試過嘅酸甜味,出邊嘅咕嚕肉通常都係炸粉比較多估唔到呢度嘅咕嚕肉好有驚喜,肉多嗰啲粉😍脆卜卜入口啖啖肉!新鮮菠蘿鮮甜,Lisboy食咗好多粒!🍽️ 瑤柱蛋白炒飯Lisboy最愛瑤柱蛋白炒飯,可能比較老牌嘅酒樓,所以呢個蛋白炒飯好有鑊氣,每粒飯粒粒均勻有咬口😍真係太滋味又夠飽肚!呢間酒樓真係一定要試,發現嚟親嘅呢都係老街坊,最正係唔收開瓶費,攞自己啲珍藏嚟飲幾多都得🍻最後仲有糖水送,真係圓滿嘅一餐飯!
🍽️ 金牌炸子雞
🍽️ 菠蘿咕嚕肉