2020-10-21 968 瀏覽
今日我跟同事都沒有帶飯,大家都想食車仔麵,所以就去左公司附近個間車仔麵檔,可以之前一早上佢地個FB/IG SCAN 左個QR CODE 自選時間提早落單比埋$,外賣自取仲有9折添,去到比佢睇番訂單號,就可以好快有得拎,既方便又快捷!👍👍👍經典四寶(配菜:豬紅, 咖哩豬皮, 咖哩魚蛋, 紅腸)粗麵 $38: 配秘坊豬骨湯、秘製甜辣醬、牛腩汁: 車仔麵必食既四寶菜式,豬紅很入味唔會鬆散,咖哩豬皮爽口,吸左咖哩汁更惹味,而魚蛋更是用左我最喜愛既陳皮魚蛋,十分彈牙,紅腸厚身實肉,配埋秘製甜辣醬口感更提升不少,再飲啖凍檸茶,讚👍!日式照燒雞扒冷稻庭烏冬$48: 有塊大大既照燒雞扒,日式照燒味道好濃郁,雞扒肉厚嫩滑,配埋汁及wasabi撈一撈冷稻庭烏冬,烏冬更顯滑身煙韌。再飲啖凍菜蜜(少甜),更可滋潤一番!抵食三寶 (配菜:秘坊豬大腸, 蘿蔔, 唐生菜)$28 配粗麵、秘坊豬骨湯、秘製甜辣醬 (麵)、咖哩魚蛋、秘坊雲吞、秘製辣菜脯: 秘坊豬大腸洗得好乾淨,口感舒化韌脆;蘿蔔吸晒豬骨湯好腍身入味,唐生菜都好新鮮爽脆,自家製既雲吞,滑嫩的麵皮夾住鮮美的肉餡,十分鮮味,啖番啖可樂好消暑!👍😋另外叫左幾款

另外叫左幾款招牌小食:
-黃金炸魚餅(大)$22: 炸魚餅即點即炸,香濃魚肉味又唔會油淋淋!
-涼伴皮蛋(大)$22: 流心皮蛋美味清涼,就是一道開胃解膩的涼菜。
-秘坊辣魷魚(大)$28: 味道爽口脆身,食得辣既朋友們一定更覺惹味!
-秘坊雞翼尖(大)$28: 滷水雞翼尖睇色水就知道夠淋又夠味,有住家車仔麵既味道!
-麻辣豬耳(小)$15: 麻辣味濃郁,豬耳夠爽脆!味道鮮香不膩!
-滷水豆腐(小)$15: 豆腐索晒滷水汁更入味,
彈嫩的口感更加豐富!

+++++++++++++++