2021-10-27
秋風起,又好想食翻啲暖胃嘅嘢~ 食下餃子就最啱啦!😋 呢間餃子店我一直都好好奇點解大家食完呢到嘅餃子,仲會食埋佢嘅芝士蛋糕😯,餃子店竟然賣芝士蛋糕,實在有趣!😎 佢地嘅食物大份又抵食,性價比幾高,想食好耐,機會終於嚟啦!😆煎餃 ($40/8隻; 雙拼+$2)1. 雪耳椰菜豬肉餃🥟 2. 韭菜豬肉餃🥟 即叫即煎,熱辣辣,餃子皮煎至金黃色,外皮香脆不油膩,餃子餡料菜肉均勻、肉汁保留在餃子內,爽脆的雲耳及椰菜絲口感十足,韭菜豬肉亦都好惹味!😍 如果唔係要留肚,真係想叫多幾隻嚟食!😝3. 湯餃麵 ($40/6隻; 雙拼+$2)香菇粟米雞肉湯餃🥟 白菜豬肉湯餃🥟 我選了是日例湯-眉豆粉葛湯和上海幼麵,湯底無落味精好清甜,好有家的味道!😋 如果可以我仲想添飲😜推介大家食香菇粟米雞肉湯餃嘅粟米🌽超級清甜!😍 原粒粟米、香菇和雞肉粒加埋,令口感更豐富!😎👍4. 家後鮮大腸羹 ($35)鮮大腸湯羹好似魚羹湯咁,落咗啲胡椒粉、薑、木耳絲,因為用咗新鮮大腸嘅關係,口感好爽,比較煙韌,好有咬口😂😂5. 麻辣雞腎 ($20)6. 麻辣豬肚 ($25)麻辣都幾香辣,帶少少甜味,會愈食愈辣😂😂 雞腎和豬肚都很爽口,
煎餃 ($40/8隻; 雙拼+$2)
1. 雪耳椰菜豬肉餃🥟
2. 韭菜豬肉餃🥟
3. 湯餃麵 ($40/6隻; 雙拼+$2)
香菇粟米雞肉湯餃🥟
白菜豬肉湯餃🥟
4. 家後鮮大腸羹 ($35)
5. 麻辣雞腎 ($20)
6. 麻辣豬肚 ($25)
麻辣都幾香辣,帶少少甜味,會愈食愈辣😂😂 雞腎和豬肚都很爽口,正常份量~
7. 巴斯克芝士蛋糕 ($25)
超級重點嚟啦!!! 食完主食,當然要食埋甜品啦!😝😝 日式芝士蛋糕係由老闆嘅日籍太太親手製造,有多種口味選擇,我今次試咗原味,唔算好大件,但外層焦香,芝士味好香濃,中間仲質感帶點軟心,較為輕盈,又不會太甜膩~😍😍🍰勁想食多件,想再order嗰時已經買完了😂😂 大家想食嘅話,記得同店員留定先呀!😎