近年落成既YM SQUARE入面食店選擇不少,除左成日幫襯既牛角,同層仲有間泰國菜,餐廳鋪面唔算大,但勝左外觀裝潢精緻光猛。當日試左二人餐,眼見二人餐份量可能唔夠食所以再散叫左小小其他野食。二人餐($328)包含兩款餐湯及頭盤,沙律及主菜各一以及甜品,主菜選擇幾多但某幾款要加錢。餐湯為肉碎豆腐湯飲落咸中帶甜及小小香料味,清清地。前菜嗌左生蝦及雞肉串生蝦新鮮,肉質爽彈而且醬汁調味得好,食落酸酸甜甜,後勁既辣味都好強。雞肉串食得出炭燒味,調味帶黃薑味,燒得幾好唔老肉質唔錯但如果可以配沙爹汁會更好。大蝦凱撒沙律蝦仁有兩大粒,肉質鮮甜爽彈,沙律菜就新鮮正常。主菜嗌左紅咖哩慢煮牛肋條,紅咖哩汁味道濃,先甜後小小辣,經慢煮既牛肋肉輕輕用叉一壓就散,食落軟淋有肉味,配埋蒜蓉包食就一流。甜品當日改左做雪糕,椰子味雪糕再配上花生及粟米粒,食落有D似泰式椰汁西米糕(不過無左西米),如果加埋西米我諗出黎個效果會更好。大蝦金邊粉($108)大蝦燒得好香,擺盤精緻,醬汁味道濃,金邊粉略嫌炒耐左小小。豬肉生菜包($78)調味幾好,咸中帶酸辣,食落幾開胃,生菜乾淨新鮮,係份量有D小。餐廳裝潢精緻,食物擺盤有心思,但

餐湯為肉碎豆腐湯飲落咸中帶甜及小小香料味,清清地。

大蝦凱撒沙律蝦仁有兩大粒,肉質鮮甜爽彈,沙律菜就新鮮正常。

餐廳裝潢精緻,食物擺盤有心思,但整體食物份量唔算大份,大食既朋友可能要嗌多D小食。