餐廳: 牛牛日式火鍋放題 (北角匯二期)
資訊:

收工同朋友去打邊爐,朋友帶咗我去佢常去嘅一間日式任食火鍋,今次揀咗套餐3,澳洲和牛任食,呢度係一人一鍋,啱晒各人唔同口味,又唔使互相遷就。雖然我揀咗奶油豆乳鍋,但係都有試下朋友嘅意熟成蕃茄鍋。奶油豆乳鍋有好濃嘅豆乳味,冇好多額外嘅配料蓋呢浸好香嘅豆味;而蕃茄鍋入面仲有一整塊芝士,所以除咗蕃茄味之外,仲有一絲絲嘅芝士奶香。套餐3除咗包含晒套餐1&2嘅食物之外,額外仲可以任食澳洲和牛、澳洲安格斯、極上牛舌、海扇貝、自家製韭菜餅等等,其中當然最推介澳洲和牛啦,輕輕淥一淥就食得,牛味好香濃,除咗呢款牛肉之外,我亦都好推介封門柳,牛味更加濃郁之餘,口感更佳。另外自家製韭菜餅亦都驚艷到我!外皮博得來好脆口,入邊嘅餡好豐富,滿滿嘅韭菜同豬肉碎,估唔到咁好食,推介!除咗喺出邊自助包可以夾到其他火鍋配料之外,仲有好多配料可以喺QR code度落單,上菜速度快之餘仲好準確,打完邊爐仲可以喺出邊拎movenpick雪糕,亦都有雪條選擇,仲有大量嘅飲品可以任飲任揀!值得提嘅係揀套餐3或者4仲可以免費任飲清酒、紅酒、白酒,好抵呀!