2017-07-14
點心代表一直以賣可愛同攪鬼造型既點心做招徠, 先是twins star, 蛋黃哥, 蠟筆小新, emoji等等… 今次難得既係miffy都引入左係呢度喇! 無『兔』不歡既我當然要黎試下喇!! 之前一直都想試但無奈地同男朋友真係唔會黎呢d賣萌舖頭, 每次行經尖沙咀店都只能遠觀…難得既係朋友係中環返工, 今晚可以同朋友一齊食下! 本身仲收為中環店會比較少人, 但未知係咪因為新轉主題關係, 不過今日好多人的, 牆上轉有Miffy主題的牆紙, 而每枱客人都有無數既可愛造型食品, 成個場面好誇張宇宙大王 $59先來一個非miffy造型的, 雖然主題是miffy但其實還有其他不同款式的食物可供客人選擇宇宙大王其實係炸蝦球, 外層既粉絲炸至金黃色, 造型好攪鬼外層既粉絲好鬆脆!! 一咬就掉到周圍都係… 呢個宇宙大王有別於一般既炸蝦球!!! 唔好以為入面果層係麵粉~~~係用上蝦膠再包住鮮蝦, 廚師炸得恰到好處, 食落彈牙富有口感嫁~鮮蝦品嚐到些微濕度, 真係好多層次. 雖然係炸物但完全唔會覺得好油膩, 沾上雞醬更加惹味! 晚安鮮蝦腸粉 $49各位miffy晚安喇~ 我要食你喇! 米漿比一般食開既味重,
難得既係朋友係中環返工, 今晚可以同朋友一齊食下! 本身仲收為中環店會比較少人, 但未知係咪因為新轉主題關係, 不過今日好多人的, 牆上轉有Miffy主題的牆紙, 而每枱客人都有無數既可愛造型食品, 成個場面好誇張 宇宙大王 $59
宇宙大王其實係炸蝦球, 外層既粉絲炸至金黃色, 造型好攪鬼
晚安鮮蝦腸粉 $49
各位miffy晚安喇~ 我要食你喇! 米漿比一般食開既味重, 內裡既蝦都幾大隻的! 單單係係張被入面冒出了4粒大蝦, 不過個人覺得醬油應該呈上甜醬油, 味道會更加襯 仲有一粒巨大既蝦餃, 朋友食左佢話成口都係蝦~哈哈哈哈哈 蜂蜜奶黃西多士 $49
兔仔外型既西多士真係身一次食, 不過西多士上既米紙個人覺得好似有d故意放上去~~唔太襯, 如果單單送上兔型西多會感覺比較好 流心到呢~~~~~~朋友一切開就爆漿了! 流心奶黃都幾香而且會嘗到啖啖咸蛋黃味, 配上蜂蜜多左份唔同既香甜味~整體都不錯啊!
好友帶子蝦餃 $49
落單時冇理會到, 原來叫左咁多蝦既野食, 呢個好友蝦餃仲加上部分帶子, 入面好足料! 唔係滿口豬肉. 份量好平均. 因為加入帶子, 口感方面比原味蝦餃軟, 味道同一般蝦餃有些少分別.
(順帶一提, 公仔紙係米紙同食用色素做成, 可以食落肚的啊)
豬籠入水流砂包 $45
攪鬼既豬頸流沙包, 其實miffy都有流沙包, 不過最後叫左呢豬頭包, 因為豬頭包實在太似我喇! 真係不能不叫
吉左個loon loon攪到佢好似感冒流黃鼻涕咁 XD 仲比朋友話我玩到冇野好玩~~~~~ 食落同平時既流沙包一樣, 不過造型可愛 實在加唔少分!
梅兒朱古力特飲 $39
凍朱古力加上鮮奶 & cream, 飲落香香的不過略然有點甜, 不過朋友係個好甜之人所以好岩佢飲
Miffy桃味特飲 $39
好桃之人點可以唔叫返個桃味特飲, 飲品仲附上波板糖~~~ 落有淡淡桃味但唔算好重, 味道方面都唔會覺得好甜~岩岩好
雖然點心都係一般既食材, 不過同料方面唔會馬夫! 味道方面唔算十分有驚喜, 不過味道確實唔差的! 最中意係宇宙大王, 前後食左2一舊^^ 加上可愛既造型無疑係令野食加上不少分數! 而且今次幸好係同朋友黎, 先可以賣萌一下.