話說大埔官立中學之前改成大埔藝術中心,好多文化藝術機構都進駐左,成為大埔文青點🤗另外都有兩間餐廳,包括最近先開嘅我也愛你咖啡館(原來係 #添飲 !)☕️呢度嘅環境真係十分舒適,無論係枱凳,周邊嘅植物,或者店內嘅裝潢都係大自然風🥰每張枱面都放有乾花,原來店舖都有售賣🌼食物方面,我哋嗌咗煙三文魚Egg Benedict同埋蜆肉炒意粉,兩個都幾好味👍🏻🍳 Egg Benedict有兩大舊,仲有沙律🥗基本上呢個配搭只要荷蘭醬做得出色,呢個都唔會唔好味😝有少少驚喜係佢個底用咗偏軟嘅麵包(有少少似香草包嗰個質地),而我係幾喜歡👍🏻略嫌煙三文魚份量可以多少少🍝意粉嘅硬度剛剛好,稱得上係al dente👩🏻‍🍳依個醬料唔多,但食得出有好重嘅牛油味同埋淡淡的酒香😙而且蜆肉都好新鮮,份量都好多(推薦👍🏻)最近大埔都開咗好多新Cafe,大家都趁住呢個假期試試,enjoy!
Smoked  Salmon  Egg  Benedict

白酒蜆肉意粉