2017-03-01 1516 瀏覽
行開尖沙咀都多次經過呢間餐廳, 門面都已經覺得幾正, 就趁得閒同亞妹黎撐下枱腳啦, 餐廳格局都算幾高級, 配埋昏暗既燈光, 同醉人既歌聲, 還有餐卓上既粉紅色玫瑰花,的確係幾浪漫既, 而且枱與始之間又有空間感, 坐得真常舒服~~我地決定點呢個海鮮煲二人餐, 不過我地都唔太喜歡食沙律, 經理好好人, 幫我地轉左做龍蝦湯~ 呢個龍蝦湯味道非常之濃郁, 而且都好足料, 真係有大大粒既龍蝦肉ga~~ 一啖都唔放過呀!! 好好味呀!!再黎每人一份既煙肉菠菜雲吞,每份有三粒雲吞,裡面係素菜餡料,味道清新,而且醬汁非常 Creamy, 口感似Carbonara, 配埋菠菜食, 特別香滑~~主角蕃茄紅花海鮮煲終於出場啦~~ 賣相非常吸引, 大大隻開邊龍蝦係上面, 龍蝦肉質鮮肥美鮮甜又夠爽口, 而龍蝦下面仲有其他海鮮包括青口, 蝦, 蜆, 比目魚, 粟米等, 超級大堆頭, 當中我最喜歡既係比目魚, 肉質超嫩同滑, 最後仲品嚐左幾啖海鮮湯底, 簡直係精華既所在呀, 清甜又濃郁令人回味~~ 最後食埋個甜品朱古力心太軟同配雲呢拿雲糕, 兩者都好滑又唔太甜, 令今晚劃上完美既句號~~