Base 8 係一間集cafe•salon•nails 既店,今次主力介紹佢地既野食先~~ 佢地間cafe 有兩層,地下就係食甜點輕食,如果要食主菜lunch dinner 就要上1/F 喇 (但如果想打卡建議痴喺 G/F hahaha ) 因為今次我係去食lunch 所以就要去1/F la ,上到去環境幾大唔錯,而且店員都好nice,一黎到就同我哋介紹返有咩dish係推薦~ 最後我地叫左雜菜沙律蔬菜清新爽口,仲加埋蟹籽喺表面令口感增加不少。紅菜頭椰子湯因為係紅菜頭底所以個湯係紫紅色,味道飲落椰子味好突出,我覺得個味就好似甄沾記啲椰子糖咁haha~~烤無骨法國春雞春雞份量係半隻,雞肉肉質嫩滑,肉汁豐富,入味非常,加埋伴碟既菠菜沙律食,感覺清新~~煎脆皮鱸魚鱸魚採用香煎方式,魚皮煎至香脆金黃色,而魚肉火候控制得宜,仍能保持嫩滑。而拌碟喺用上清新青瓜絲同埋好健康嘅藜麥,可算係非常飽肚伯爵茶法式燉蛋燉蛋外脆內嫩,甜度得宜,仲帶有淡淡嘅伯爵茶嘅茶香。法式吐司:吐司外表香脆,內裡鬆軟,滿滿嘅牛油香味,加埋伴碟嘅雪糕同埋果仁,味道變得更豐富。朱古力三次方:呢杯係朱古力愛好者必點之選,係好濃好濃嘅朱

最後我地叫左

雜菜沙律
蔬菜清新爽口,仲加埋蟹籽喺表面令口感增加不少。

紅菜頭椰子湯

烤無骨法國春雞

煎脆皮鱸魚

伯爵茶法式燉蛋
燉蛋外脆內嫩,甜度得宜,仲帶有淡淡嘅伯爵茶嘅茶香。

法式吐司:

朱古力三次方:呢杯係朱古力愛好者必點之選,係好濃好濃嘅朱古力

濃到好似係朱古力漿,如果嫌太濃嘅話,佢哋係有奶提供。味道方面係比想像中無咁甜,可算係甜度適中。

Affogato:濃縮咖啡mix埋雲呢拿味雪糕正正~~
  • 朱古力3次方
  • 法式西多士