2023-04-13
八一蕃巴蜀烤魚店 | 四川式麻辣烤魚專門店🔥荃灣鱟地坊一帶附近有好多餐廳林立 烤魚既鋪頭都有好幾間 八一蕃巴蜀烤魚店夜晚六點幾鐘都有唔少食客食緊烤魚 七點鐘左右唔洗等位就可以入去食除左烤魚之外 仲可以食雞煲 海鮮 同燒烤🔶海鱸魚 $298 蕃茄味 小小辣蕃茄、芽菜、涼皮、腐片及芹菜蔥同洋蔥同埋微微既辣椒係面頭條魚係鮮味 新鮮魚現烤 再放唔同既調味料同配菜調味調得岩岩好 唔會過辣海鱸魚係偏向少骨 岩曬我地唔鐘意食骨魚皮係預先煎香左 令到成條魚食落既肉會較結實 但都保持到嫩滑魚肉🔶雲吞雲吞入邊有大隻既蝦 食落去夠新鮮口感做到偏實同彈牙食落去可以吸埋烤魚既汁🔶魚皮餃魚皮餃都係夠新鮮 食落去都有魚味配埋烤魚既汁 就好夾🍴整體評價:海鱸魚既魚肉夠鮮味 蕃茄味小小辣可以食到魚香之外 仲有烤魚調味既惹味魚肉份量都有一斤幾 夠2個人食 如果再多人就要叫多幾個餸落去打邊爐調味方面 味道岩岩好 夠曬惹味又食到魚味 推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————————————————📌 荃灣鱟地坊58號祐建樓地舖付款方式Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 銀聯————————
荃灣鱟地坊一帶附近有好多餐廳林立 烤魚既鋪頭都有好幾間
除左烤魚之外 仲可以食雞煲 海鮮 同燒烤
🔶海鱸魚 $298 蕃茄味 小小辣
蕃茄、芽菜、涼皮、腐片及芹菜
蔥同洋蔥同埋微微既辣椒係面頭
條魚係鮮味 新鮮魚現烤 再放唔同既調味料同配菜