餐廳: 炉端燒
資訊:

2011-09-12 5444 瀏覽
公司阿SIR 請食飯, 為了慶祝生產量突破兼中秋慶祝, 老板特選了上址"爐端燒"日式放題午餐與我們同歡.這裡很高檔, 午市放題要HKD310. (12:00 NOON-14:30P.M)我們一行30個人, 佔據了兩張枱, 各枱有一個師傅專一料理.由於我們是包枱形式, 師傅一次過出齊所有食物讓我們分享, 如果合意, 可在下輪追加.經過第一輪狂風掃落葉後, 個胃已頂住, 真怕再加點, 會食不下 (無褔消受) 原材料新鮮有光澤, 師傳亦燒得很有水準, 外皮卜卜脆, 熱騰騰, 香噴噴, 但唔知點解個味唔係好出,有D 好甜, 有D好咸, 有D又無咩味, 個燒大蝦得個外表, 肉質平平, 食完呢餐後極之口渴, 要狂飲水去解下, 全場袛包一杯soft drink, 但茶/水/湯任飲.不過以下幾樣菜仍值得推介服務員態度非常良好, 不斷換碟及提我們加單, 而師傅亦很專注於燒物, 確保我們滿肚而歸.完場更有甜品一道加送, 飽上加飽若喜歡日式食物的人仕, 此餐仍可考慮, 但在此真的多謝阿SIR, 俾個機會讓我們食到一餐如此有特式的BUFFET.::
公司阿SIR 請食飯

不過以下幾樣菜仍值得推介
刺身拼盆
燒銀鱈魚
天婦羅拼盆

完場更有甜品一道加送, 飽上加飽
芒果布丁
2011-09-10