2020-06-27
#仙草大滿足 😍望到呢一碗甜品真係超~滿足❗️🤩佢既主體當然就係以仙草為基底,而配料就有:芋圓、珍珠、紅豆、小丸子、同埋好吸引嘅芋泥🤤咁啦...小編就唔係一個可以提供到專業食評嘅Foodie,只係為食同埋比較鍾意食芋圓🙊 今次我就覺得佢呢間嘅芋圓都算煙韌,佢係有三色芋圓嘅分別係芋頭圓,地瓜圓同埋紫薯圓,當中,小編最推介嘅就係芋頭圓!😉 味道係會相對比較濃郁,另外兩款嘅味道就相對淡啲🤭而其他配料方面,芋泥係好綿滑!珍珠都算有咬口,仙草就正常發揮,都好味道既😚 不過紅豆同埋小丸子就相對失色啦,紅豆就唔係平時日本嗰隻紅豆蜜,細粒之餘口感比較沙;而小丸子嘅粉咁就比較重,有啲可惜🙈不過整體來講都好唔錯😜大家經過可以一試♥️.🏆 「豬」味指數:7.5/10📌 溫馨提示:喱碗大滿足既分量係一大碗,好似小編同朋友仔,兩個人share當飯後甜品啱啱好!👭🏻 如果女孩子想當正餐嘅話,食一碗都好fit👍🏻😝
望到呢一碗甜品真係超~滿足❗️🤩
不過整體來講都好唔錯😜大家經過可以一試♥️