已去過好多次,見openrice上面的評論都說它服務不好、野食普通。我就不會在五六日來的,因為太旺場,服務有時會麻麻。但其實它是一間超有心機的Cocktail吧,我覺得好多人走漏眼。如果你來到叫生啤,咁你不如行過兩步去隔離的TAP飲,叫wine亦唔需要來呢度,呢度係cocktail好勁。我好耐唔再飲Cocktail,覺得糖水溝酒,不如唔好飲。來到呢度,先至重新發現了cocktail。你睇到呢度可能覺得好似打手鱔稿同廣告咁,但唔好意思,唔係呀,佢地既酒真係好到,值得我咁樣講。鋪頭manager 是Martini世界冠軍,好多基本cocktail做得好好,但來到我覺得要叫他們各自的signature。Bar tender同manager都對cocktail真係有研究,你睇佢地搖杯既手勢、點樣keep住d杯夠凍、用手鑿威士忌的冰、每杯點樣用自己乾燥的水果去garnish、自家煮同infused的香草薑糖漿.....仲有來自世界各地各種烈酒,堅係pro。我覺得或者酒店都飲到,但係唔夠呢度friendly,坐係吧台睇住佢地成晚表演。佢地真係得到cocktail真味,比如sour、bitterne

佢地真係得到cocktail真味,比如sour、bitterness、有時善用汽酒帶來新鮮消暑感覺但又不會太薄身似汽水,cocktail完全不是死甜的女仔水果酒咁簡單。連牛奶、麥精、乳酪都用到。朱古力味的酒本來很難做得好,好易似兒童餐飲品或者Bailey雪糕,但佢地用威士忌的苦味吊返上去,成件事做得好靚。我覺得佢地會自己煮糖漿真係好有心機,其實佢可以買返來,但佢地都係選擇自己煮,煩好多。

唔知點解openrice無咩人評佢地D酒,但如果你坐吧台,會見到佢地真係好有心機,唔係只係做生意,你會感受到,佢地真係好中意自己做緊既野。

我都有試過叫小食,有時好食(蜆竟然好好食)、有時普通(炸野好似正常炸野咁),但就無試過等好耐或太難食。

我唔知佢地算唔算小店,但就真係好有熱誠。好多時放假都想去,但嫌多人,我推薦平日晚上去的。
2019-04-20
10 分鐘 (堂食)
  • Cocktail