2018-05-07
其實太子唔係得嗰一兩間點心店好食嘅食過籠太x、一點x、名點x 同埋名悅之後,佢已經變成我食點心嘅首選😁 呢間點心店其實我已經食過幾次,由開張無耐到𠵱加水準都keep住穩定,所以暫時都未試過失望。我同男朋友最鍾意食佢呢度嘅腸粉,煙韌、剔透、足料同滑!每次嚟親都必定會食其餘我哋仲嗌咗牛栢葉、鳳爪、馬拉糕、春卷同埋新加入嘅金錢肚。牛栢葉同金錢肚係我好鍾意食嘅點心,去親邊間點心店或者酒樓都一定會食😁 呢間嘅牛栢葉我覺得唔錯,醬汁較得好味之餘又唔會油淋淋,更加唔係嗰啲韌到𡁻唔爛嘅牛栢葉。至於鳳爪、春卷同馬拉糕都一樣唔差鳳爪同金錢肚個醬汁又係較得好,唯一美中不足嘅係金錢肚無紋路而且唔夠厚肉。馬拉糕甜度適中又香軟(本人唔鍾意食好甜嘅馬拉糕),春卷新鮮炸起卜卜但一啲都唔油,而且每件都包住隻蝦,絕不欺場呢度嘅點心食完都無勁想飲水嘅feel同埋係即叫即整,如果多人嘅時候就會等得耐啲。而茶方面就有普洱同水仙揀,唔似其他點心店無得揀茶飲🤣
牛栢葉同金錢肚係我好鍾意食嘅點心,去親邊間點心店或者 酒樓都一定會食😁 呢間嘅牛栢葉我覺得唔錯,醬汁較得好味之餘又唔會油淋淋,更加唔係嗰啲韌到𡁻唔爛嘅牛栢葉。
至於鳳爪、春卷同馬拉糕都一樣唔差
蝦,絕不欺場