同事話想食藍屋好耐,我心諗:灣仔間藍屋? 錯曬,純粹係間餐廳叫藍屋,話平時好難有位,特登12點半未到就去食。午餐只有黑板上嘅幾個選擇,有同事因為食素想食沙律,係無嘅,總之你自己搞掂佢啦。因為我唔想食太重口味,所以得一個選擇:蟹籽忌廉南瓜汁龍脷柳薯菜。蟹籽忌廉汁龍脷柳薯菜 $56我要咗個羅宋湯,不過顏色真係好唔吸引囉,好似梅菜咁,又多油,裡面得三兩條椰菜,真係hea 到一個點。😔龍脷柳一樣唔掂,外層林到一個點,但因爲炸過,所以有陣油炸味,肉又粉又硬,個汁粉多過材料,真係唔知自己食緊乜🙄連唯一可以寄託嘅薯菜都出事,菜生得黎油,好大陣草青味,薯角又係林到一個點,似係一早炸好一大碟熱住嘅感覺。可能肉類會唔同,但我真係唔會再試,好難食呀。
同事話想食藍屋好耐,我心諗:灣仔間藍屋?

蟹籽忌廉汁龍脷柳薯菜 $56

蟹籽忌廉汁龍脷柳薯菜