餐廳: 翠華餐廳 (香港國際機場)
資訊:

餐廳: 翠華餐廳 (香港國際機場)
資訊:

3月20日, 自B豬出世之後, 我地一家三口連街都好少出... 不過, 等咗9個月, 我地一家三口終於可以衝出香港, 去日本賞櫻花啦! 出發前當然要喺機場食個早餐賀下佢啦~ 而除咗麥當當, 而家我地仲有多個選擇, 就係翠華喇!::: 沙嗲牛肉公仔麵 + 炒滑蛋 + 奶油豬 + 奶茶 ::: $39呢個堪稱係典型茶餐廳早餐加翠華招牌組合~ 沙嗲牛肉公仔麵係預設嘅, 由於係一做煮好擺定喺度所以唔可以轉其他通粉米粉, 雖然煮定但公仔麵勝在依然爽口彈牙, 沙嗲牛肉嫩口入味, 兼溶入湯底都有沙嗲惹味~炒滑蛋份量多, 而且真係夠滑, 有蛋汁又濃蛋味~ 加埋d蔥粒更添香味!奶油豬都算係翠華名物~ 雖然奶油豬個size比平時散叫一份細一半, 但能夠喺早餐食到佢都係開心嘅! 豬仔包烘得鬆脆, 奶油下得慷慨, 無敵配搭唔會失手~奶茶都係比例剛好嘅代表, 茶唔會太澀, 奶唔會太膩.今次個早餐為我地個旅行開咗個靚頭~ 食完個豐富美味嘅早餐就準備搭上我地4嘅日本櫻花之旅喇!
奶茶都係比例剛好嘅代表, 茶唔會太澀, 奶唔會太膩.
沙嗲牛肉公仔麵 + 炒滑蛋 + 奶油豬 + 奶茶
2014-03-20
$39 (早餐)
沙嗲牛肉公仔麵 + 炒滑蛋 + 奶油豬 + 奶茶
  • 奶油豬