2009-07-26 16 瀏覽
星期六放假一天,不過就好忙,因為一早已PLAN好同honey食韓燒放肆一下,所以一夠鐘就即起程到觀塘景福宮食韓燒X火鍋任飲任食,每位百鬆D,食個半小時,盛惠$238,都唔係好貴,而且食物都好多選擇,但因為星期六服務就冇咁好,而且人又多,安排我們兩人坐位就比較迫,不過我們都食得好開心,因為已很久沒有大吃一頓,即係食到個肚皮撐住撐住個隻呀!剛到場,爐都未熱,所以出去拿熟食先!有泡菜、大豆芽、酸青瓜什菜、韓式炒粉絲,仲有壽司同三文魚刺身,但味道一般,唔洗有期望!亦有類似泡菜餅的炸物,但食唔出係乜野,只係食到好似粉漿炸囉!講真個爐的設計就認真麻麻,好似貪心得滯,搞到燒又唔夠燒,打邊爐又得好少湯,所以要成日加水,但d又似水多過湯,所以honey用了好多海鮮煲,但最後都唔係好好飲囉!反而D甜品就認真不錯,有一大個甜品櫃,每款細細杯任君選擇,又有得自製麥芽糖餅,有我最愛的豆腐花,亦有軟雪糕、涼粉、雪條等住大家去取,不過要數最好味的就係格仔餅,整個過程都係自己整,所以感覺特別好食,我就加了牛油同沙糖,好正!

任飲任食選擇也算多
韓燒X火鍋
前菜任取
有壽司同三文魚刺身,冇期望!
用來滾湯的青口同三文魚腩
似泡菜餅的炸物,冇乜味,而且都唔知係乜來
整大個甜品櫃任君選擇
全場最正的格仔餅