2024-06-10 7737 瀏覽
朋友喺旺角話搵到間冇限時任食嘅火鍋店 中價已經係有靚牛食,所以就去試一試今日就揀咗B餐298入坐就講明不限時 入座揀咗湯底,我要胡椒豬肚湯坐低就即刻攞嘢飲先基本可樂,啤酒,茶飲都有調味料任拎,我自己拎咗好多芫茜, 見佢拎完之後都好快再添加未嚟湯底就先攞熟食, 都有啲前菜同埋炸物炸物都幾有誠意, 有熱住 炸嘢凍咗好難食,今次呢度幾好食蔬菜選擇都幾多,同埋自己攞覺得幾好,每樣拎少少都得,我自己比較鍾意食肉之前先烚啲蔬菜感覺健康啲冬菇好似有兩隻樣,都好好食, 夠厚肉另外今次拎咗好多呢個叫翡翠苗的菜, 爽口重菜味重頭戲食靚牛一開始唔知邊隻牛好食,梗係每樣叫一個先睇落好似樣, 非常對版, 肉色睇落都好光澤新鮮同埋好鍾意佢有張紙寫住係邊一種牛, 非常清楚, 邊隻好食又可以再叫返嗰種唔會撈亂我自己覺得呢個牛背峰最好食仲有我呢個牛骨髓控,一個人食咗兩碟牛肉係掃qr code落單嚟得好快又冇漏單前後叫咗17盤牛肉加兩碟牛骨髓唔知算唔算好多不過,食落又唔覺得好漏我哋主要係食牛背峰+封門柳多係咁食係咁食係咁食, 前後差唔多食咗兩個半鐘兩個人埋單$596覺得呢個餐都好夠食埋單嗰陣原來每人仲包多一杯häagen
朋友喺旺角話搵到間冇限時任食嘅火鍋
中價已經係有靚牛食,所以就去試一試
今日就揀咗B餐298
入坐就講明不限時

入座揀咗湯底,我要胡椒豬肚湯
坐低就即刻攞嘢飲先
基本可樂,啤酒,茶飲都有

調味料任拎,我自己拎咗好多芫茜, 見佢拎完之後都好快再添加

未嚟湯底就先攞熟食, 都有啲前菜同埋炸物

炸物都幾有誠意, 有熱住
炸嘢凍咗好難食,今次呢度幾好食

冬菇好似有兩隻樣,都好好食, 夠厚肉
另外今次拎咗好多呢個叫翡翠苗的菜, 爽口重菜味

重頭戲食靚牛
一開始唔知邊隻牛好食,梗係每樣叫一個先
睇落好似樣, 非常對版, 肉色睇落都好光澤新鮮

我自己覺得呢個牛背峰最好食

仲有我呢個牛骨髓控,一個人食咗兩碟

牛肉係掃qr code落單
嚟得好快又冇漏單
前後叫咗17盤牛肉加兩碟牛骨髓
唔知算唔算好多不過,食落又唔覺得好漏
我哋主要係食牛背峰+封門柳多
係咁食係咁食係咁食, 前後差唔多食咗兩個半鐘

兩個人埋單$596
覺得呢個餐都好夠食
埋單嗰陣原來每人仲包多一杯häagen-dazs雪糕
嘩超正,今日有芒果味同埋雲呢拿味
我揀呢個芒果味好好食

下次早少少嚟食又可以再食耐啲