2021-06-10
自從海港城出咗購物折扣劵之後, LADY M 就長期排隊。尤其是外賣條隊長到兜幾個圈。我哋行完街, 諗住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱會。當時5 點幾, 堂食都已經多人排, 由於仲有限聚令嘅關係, LADY M 只安排入座一半左右, 我哋排咗大約30 分鐘先有位。好啦! 一坐低就即刻睇有食咩! 不過由於都晏啦, 有D 款已經賣晒。出去點餐, 等咗陣就上CAKE 啦! 我哋點咗3 件CAKES 同一杯凍咖啡。凍咖啡幾岩我口味, 唔係酸果種, 不錯! 朱古力棋盤蛋糕老公至愛嘅朱古力蛋糕, 蛋糕本身厚實得嚟都鬆軟, 蛋糕上面有朱古力粉, 一口食落去係濃濃嘅朱古力味, 正! 香檳千層蛋糕見到呢個限定香檳千層蛋糕即刻想試! 雖然價錢略貴, 但係食落口, 上面由香檳做成嘅啫哩好重香檳味, 但由於係啫哩, 所以食落好清新! 加埋千層蛋糕, 唔膩 ! 正! 上網搵到資料, 原來蛋糕以高貴的 Perrier-Jouët 「巴黎之花特級乾型香檳」製作而成。唔怪得比其他款貴D 啦! 值得呀! 原味千層蛋糕食完香檳千層蛋糕, 再食返個原味, 比咗下去! 加上已經食咗2 件CAKES, 呢個原味變得膩咗!
我哋行完街, 諗住去食件CAKE 做晚餐先再去睇演唱會。
出去點餐, 等咗陣就上CAKE 啦!
我哋點咗3 件CAKES 同一杯凍咖啡。
凍咖啡幾岩我口味, 唔係酸果種, 不錯!
朱古力棋盤蛋糕
香檳千層蛋糕
唔怪得比其他款貴D 啦! 值得呀!
原味千層蛋糕
埋單扣埋卷每人都唔駛$100 就可以食到3 件CAKES, 真係勁抵!