2019-04-19
同男友拍拖,唔知點解好多次都係打邊爐!仲要黎到銅記,都好驚好貴,但聽朋友介紹好食就黎試下呢間野得放題形式,有兩款套餐選擇一個係海鮮,另一個係藥膳兩個套餐湯底選擇都有唔同海鮮嗰個就無藥膳嗰啲人參湯阿,姬蟲茸湯阿咁但係海鮮套餐湯底選擇都好吸引,最後揀咗酸菜卜卜蜆湯底至於火鍋配料,就有分收費同任食類就咁睇價錢都唔算好貴,但因為任食類都夠我地食所以就無試到開胃前菜一坐低職員就拎醬料盤過黎,蒜茸蒜粒辣椒蔥花麻醬芫茜全齊湯未滾野未黎,就拎定野飲,種類都好多間舖都幾大,周圍行見到有好多房,啱曬一班朋友聚餐免嘈雜酸菜卜卜卜蜆係木桶噴泉火鍋! 即刻諗起響旺角間橫濱街場食過,再睇一睇番張餐紙,原來同一間集團黎老是常出現真古惑唔怪得之質素咁好個桶入面啲蜆好似變魔術咁撈極都仲有,magic隻隻都有蜆肉,唔是得殼架個湯好清好好飲,混埋啲酸菜好開胃海鮮拼盤上枱,驟眼睇,廣島蠔,象拔蚌,海蝦,龍蝦,仲有啲貝殼類嘅物體隻隻都好大份,炸炸林掟落煲到等食個龍蝦煲完都無乜點縮水,好爽脆象拔蚌柔嫩煙un,略帶甜味,拼盤入面最愛!蒙古羊肉係套餐入面每兩位送一碟,有羊SO味又肉嫩如果是任食實encore幾十碟自點嘅配菜類都開始上
仲要黎到銅記,都好驚好貴,但聽朋友介紹好食就黎試下 呢間野得 放題形式,有兩款套餐選擇
一個係海鮮,另一個係藥膳
兩個套餐湯底選擇都有唔同
海鮮嗰個就無藥膳嗰啲人參湯阿,姬蟲茸湯阿咁
但係海鮮套餐湯底選擇都好吸引,最後揀咗酸菜卜卜蜆湯底 至於 火鍋配料,就有分收費同任食類
就咁睇價錢都唔算好貴,但因為任食類都夠我地食所以就無試到 開胃前菜
一坐低職員就拎醬料盤過黎,蒜茸蒜粒辣椒蔥花麻醬芫茜全齊
湯未滾野未黎,就拎定野飲,種類都好多
間舖都幾大,周圍行見到有好多房,啱曬一班朋友聚餐免嘈雜
係木桶噴泉火鍋! 即刻諗起響旺角間橫濱街場食過,
再睇一睇番張餐紙,原來同一間集團黎老是常出現真古惑
唔怪得之質素咁好
個桶入面啲蜆好似變魔術咁撈極都仲有,magic
隻隻都有蜆肉,唔是得殼架
個湯好清好好飲,混埋啲酸菜好開胃
廣島蠔,象拔蚌,海蝦,龍蝦,仲有啲貝殼類嘅物體
隻隻都好大份,炸炸林掟落煲到等食
個龍蝦煲完都無乜點縮水,好爽脆
象拔蚌柔嫩煙un,略帶甜味,拼盤入面最愛!
係套餐入面每兩位送一碟,有羊SO味又肉嫩
如果是任食實encore幾十碟
自點嘅配菜類都開始上齊
想話選一樣係特別難食嘅都唔係好揀到
但特別值得一提係手打丸類真係無得輸,
餃類,肥牛,豆腐都好好食 仲有白酒紅酒任飲!!
雖然我唔太識品酒,但呢兩杯揀會偏愛紅酒
至少易入口啲
呢餐雖然係任食但唔會有種平價任食火鍋嗰啲求其塞咗啲野入肚填飽就算嘅感覺
每款食物都好高質,食得好享受,只能話物有所值
侍應服務態度亦非常勤快,完餐時仲問我地食唔食甜品
不過因為太飽了怕浪費就無試到