2015-10-22
之前食過呢間覺得抵食又唔貴,所以今日同另一個同事一齊黎食! 紅磡交通好方便,響中環坐115就直接黎到餐廳附近。隔左兩個月無黎,發現餐廳轉左新餐牌,多左D特色食物同飲品,但其他食物既價錢並無刻意調高,值得一讚!<雙份鵝肝和牛漢堡 $216>登登登登~!呢個係我今次黎到最驚喜又最滿意既主菜! 我同朋友一見到雙份鵝肝即刻雙眼發光, 鵝肝煎得香口, 再加上招牌既手工和牛, 和牛好厚身同juicy, 牛肉味道濃郁, 能夠保持水準, 我同朋友都食到讚不絕口!<明太子煙肉忌廉意粉 $76>因為鵝肝和牛漢堡太出色既關係, 顯得呢碟意粉有點平平無奇。意粉軟硬適中,但建議可以多加明太子令整體味道更突出!<啤酒炸魚薯條 $92>大食既朋友話好耐無食過炸魚,所以即使已經有兩個主菜仍然再點呢個。呢個真係我食過性價比最高既炸魚薯條,一般西餐廳百幾蚊一定走唔甩,呢度一百蚊都唔洗...仲有成六件炸魚,每件外層都炸得非常香脆,但一點油膩既感覺都無, 配上沙律醬一齊食真係可以食唔停口~!不得不提呢度既薯條都炸得好香脆, 雖然只係伴碟但一D都無馬虎!<玫瑰洋甘菊茶 $
食得太多野最好就叫杯茶清清腸胃, 呢杯茶有促進消化同潤澤肌膚既功效,好啱食完好多野有罪疚感既女仔
呢一個主角登場喇! 上次我都有點呢個窩夫, 但今次窩夫一黎到既時候我有D猶豫有無叫錯,因為好似多左好多士多啤梨,後來發現原來係店家改良左窩夫既外形,令到佢更多色彩同更豐富,未食已經好開心!
窩夫仍然做到外脆內軟,而朱古力內有朱古力脆脆, 十分有口感~!
今次同朋友都食得好開心, 相信無幾耐我又會再番黎食~!