2024-06-17 226 瀏覽
相信好多元朗友都知呢間人氣日式料理小店。上年老公喺OpenRice 發現評分幾高,帶我嚟食過一次。食過真係OK喎😋 好食👏🏻價錢合理👏🏻 我食完念念不忘,叫老公陪我再食一次,質素水準Keep得住喎❤️主食(+$30升級定食, +$10 轉貓飯)1. 蜜糖芥末雞翼雞翼兩面有煎過,雞皮金黃焦香,淋上蜜糖芥末醬,滋味無窮🤤 當夾起雞翼,已經知道雞肉鬆軟嫩滑👏🏻 肉汁脂油佈滿口腔,好味!2. 味醂魚乾魚乾口感烘得乾而不柴,通透潤澤。魚香鹹鮮,配合味醂甜甜哋,惹味👍🏻 用嚟送日本清酒🍶一流,可惜老公今晚有揸車。3. 蒲燒鰻魚(半條)定食燒鰻魚肉質口感軟熟,冇咩骨,好食。味噌湯材料幾多,仲有一至兩粒蜆👍🏻 關東煮日本大根香甜入味,軟腍無渣。4. 西京燒比目魚定食 *轉貓飯比目魚好入味,以前自己整過西京燒比目魚,要整到魚肉入味,一定要醃得耐,但又不能太耐否則魚肉容易鬆散,煎得唔靚。呢度比目魚食到肉質緊實,而且魚皮煎得好香好脆,真係抵讚☺️👏🏻

主食(+$30升級定食, +$10 轉貓飯)

1. 蜜糖芥末雞翼

2. 味醂魚乾