2016-01-21 508 瀏覽
再次到訪拉麵天王 上次食完已經念念不忘見到限定天王加入左蕃茄天王!上面重有雪場蟹!決定再黎!我當然試新野!我揀既係蕃茄天王 一黎已經聞到大大陣蕃茄香味原來有大大堆蕃茄係中間湯底就係豬骨湯 上面重有一大堆蟹肉,可以用蟹肉山黎形容,簡直吸引到不得了蕃茄配蟹肉再配拉麵,呢個組合真係第一次食 原來係咁特別,咁合拍!蕃茄加入湯底中,令每條拉麵都可以沾上蕃茄香味今次揀左"硬"度拉麵,相比起"普通","硬"度較爽口彈牙,比普通更好,下次都會揀反"硬"!朋友未食過呢到既拉麵,所以聽我講揀左上次我一致好評既胡椒天王 胡椒天王同樣係限定天王一大堆芝士鋪滿係拉麵上面用筷子一夾起既係芝士,而唔係拉麵! 芝士可以拉到好高!胡椒湯底唔會辣,反而好惹味加埋芝士,係邪惡既組合不得不提既係溏心蛋 半熟狀態做得非常好,咬開可以清楚見到半熟,好後悔冇再追加!小食見到有芝士年糕!點會錯過! 芝士年糕炸得剛剛好,唔會燶。芝士多,咬落鬆軟,大愛一路食拉麵一路想飲野汽水原來係樽裝! 好耐冇飲過樽裝汽水啦!😍硬係覺得樽裝係最好的!😌懷舊,熟悉既味道能夠睇得出拉麵店
再次到訪拉麵天王

上次食完已經念念不忘

見到限定天王加入左蕃茄天王!

上面重有雪場蟹!

決定再黎!

我當然試新野!

我揀既係蕃茄天王
蕃茄天王
蕃茄天王

一黎已經聞到大大陣蕃茄香味

原來有大大堆蕃茄係中間

湯底就係豬骨湯

上面重有一大堆蟹肉,可以用蟹肉山黎形容,簡直吸引到不得了

蕃茄加入湯底中,令每條拉麵都可以沾上蕃茄香味

胡椒天王

胡椒天王同樣係限定天王

一大堆芝士鋪滿係拉麵上面

用筷子一夾起既係芝士,而唔係拉麵!
胡椒天王

芝士可以拉到好高!

胡椒湯底唔會辣,反而好惹味

加埋芝士,係邪惡既組合

不得不提既係溏心蛋
溏心蛋

半熟狀態做得非常好,咬開可以清楚見到半熟,好後悔冇再追加!

小食見到有芝士年糕!點會錯過!
芝士年糕
芝士年糕炸得剛剛好,唔會燶。

芝士多,咬落鬆軟,大愛

一路食拉麵一路想飲野

汽水原來係樽裝!
汽水

好耐冇飲過樽裝汽水啦!😍

硬係覺得樽裝係最好的!😌

懷舊,熟悉既味道

能夠睇得出拉麵店既一絲不苟,樣樣做足

下次仍然會再黎,期待下次既限定天王😎

2016-01-14
午餐