2018-11-05
我其實之前都已經食過一次回到味來,但最近見到佢同某個app合作,係果度訂枱有折,所以又再次光顧喇。黎到發覺個menu同之前既完全唔同左,多左雞煲呢個選擇,唔算係太食得辣既我就揀左小惡魔。如果食得辣,揀中惡魔或以上仲有折扣,感覺幾吸引,可惜我食唔到。雞煲黎到後等2分鐘左右就可以攪下佢,會有人幫你攪,唔洗自己動手。佢仲用個蓋黎擋住d煙,咁你就唔怕比d煙攻到,非常貼心。就咁睇個雞煲用左最少3款辣椒,難怪會咁辣,而且就咁聞都聞到辣椒既香氣。雞肉外面有少少焦焦地,夠晒香。雞肉裏面嫩滑,而且索晒d辣味,其實好正,不過對我黎講真係太辣。洋蔥夠淋夠甜,又索晒d汁,正。諗住食完個雞煲加湯個湯底會變到無咁晒,但d辣椒實在太勁,逼不得已要拎走d辣椒。塊鮮腐竹好滑,但一浸落去就索晒d辣味,哈哈。食完即刻叫左搾竹蔗茅根,非常解渴又解辣。手打墨魚滑好新鮮好滑;蓮藕片係薄切,吸到d汁得黎又夠爽脆。睇相都知d豚肉片靚,豚肉片切到好似牛肉咁薄,基本上淥一陣就食得。d蜆煮完開晒殼都仲有海水味就知道係新鮮啦,肉質又夠飽滿。另外,食食下唔夠湯既時候,佢地見我地覺得太辣有問我地洗唔洗成鍋轉做雞湯,最後我覺得唔好意思,所以無轉到
黎到發覺個menu同之前既完全唔同左,多左 雞煲呢個選擇,唔算係太食得辣既我就揀左小惡魔。如果食得辣,揀中惡魔或以上仲有折扣,感覺幾吸引,可惜我食唔到。雞煲黎到後等2分鐘左右就可以攪下佢,會有人幫你攪,唔洗自己動手。佢仲用個蓋黎擋住d煙,咁你就唔怕比d煙攻到,非常貼心。
就咁睇個雞煲用左最少3款辣椒,難怪會咁辣,而且就咁聞都聞到辣椒既香氣。雞肉外面有少少焦焦地,夠晒香。雞肉裏面嫩滑,而且索晒d辣味,其實好正,不過對我黎講真係太辣。洋蔥夠淋夠甜,又索晒d汁,正。諗住食完個雞煲加湯個湯底會變到無咁晒,但d辣椒實在太勁,逼不得已要拎走d辣椒。塊鮮腐竹好滑,但一浸落去就索晒d辣味,哈哈。食完即刻叫左搾竹蔗茅根,非常解渴又解辣。手打墨魚滑好新鮮好滑;蓮藕片係薄切,吸到d汁得黎又夠爽脆。睇相都知d豚肉片靚,豚肉片切到好似牛肉咁薄,基本上淥一陣就食得。d蜆煮完開晒殼都仲有海水味就知道係新鮮啦,肉質又夠飽滿。另外,食食下唔夠湯既時候,佢地見我地覺得太辣有問我地洗唔洗成鍋轉做雞湯,最後我覺得唔好意思,所以無轉到,但呢個行爲真係超級貼心,完全加晒分。
總括而言,食材新鮮,而且鍾意食辣既人係好岩黎食,就算無個app既折扣我覺得都平過之前食,不愧為openrice 0負評既餐廳。