2020-12-09 56 瀏覽
仲有兩日就要要六點後全面禁止堂食🚫😖係措施之前最後衝刺,去食台灣火鍋-麻神。🏃‍♂️之前都去過銅鑼灣同旺角分店,可以飲得既湯底實在令人念念不忘,可惜疫情既關係暫時結業。🥺現在終於都係尖沙咀開返,係地鐵站附近,十分方便!今日叫左海鮮二人,實在抵食高質之選,$668/兩位,另收加一,已包湯底、海鮮、牛肉、蔬菜及台灣鴨血和烏東。🥬🍖🦪價錢優惠亦都無影響食物質數,保持到一向水平。💪🏻套餐包兩款湯底,麻辣和花膠雞湯。台式麻辣湯底麻而不嗆口,帶輕微中藥材味,吾太吃辣既朋友都可以食到。花膠雞濃郁雞味,口感味道濃郁,感覺真材實料。火鍋係真係加湯,而吾係加水,絕對可以一邊打邊爐,一邊飲"老火湯",而且食完真係無口渴。😋海鮮盤有鮑魚、蟶子皇、青口、 刀貝,款款肉厚新鮮。迷你牛肉盛份量不多,不過每一款都好靚。我地忘記左,將啲牛肉烚左好奈,仍然都好好味,無變到橡筋。🤣蔬菜盤都吾馬虎,有齊紅黃綠既蔬菜配搭,配上少見既冰菜,依個餐絕對有誠意。最後配上水果茶作為完美句號。🥳一開始覺得套餐份量好像不多,必食鴨血每人只得一份,不過其實去到最後都真係飽,而且相比起平時全肉宴,今次晚餐有蔬菜海鮮更圴勻健康。😋絕對推薦大家黎試
仲有兩日就要要六點後全面禁止堂食🚫😖

今日叫左海鮮二人,實在抵食高質之選,
價錢優惠亦都無影響食物質數,保持到一向水平。💪🏻

套餐包兩款湯底,麻辣和花膠雞湯。
花膠雞濃郁雞味,口感味道濃郁,感覺真材實料。

海鮮盤有鮑魚、蟶子皇、青口、 刀貝,款款肉厚新鮮。
迷你牛肉盛份量不多,不過每一款都好靚。
我地忘記左,將啲牛肉烚左好奈,仍然都好好味,無變到橡筋。🤣
最後配上水果茶作為完美句號。🥳

絕對推薦大家黎試麻神火煱!
這個抗疫二人餐實在抵食,
就算平時散點其他食物亦都好有水準,
旺角店引入素海鮮, 味道同外型都好神似,都推薦大家試下。
光顧過幾次,水準一路都維持到,實在不易。💪🏻💪🏻

素海鮮&迷你牛肉拼盤