2017-07-02 125 瀏覽
碰巧家人生日,放工已經七點,不想去得太遠,最後家人提議再訪和藏,原來爸媽對呢間餐廳念念不忘,覺得抵食又好味。。。兩年後再訪,餐廳嘅食物擺放位置與坐位與以往一樣,不過宜家特別多增添了燒烤區。。。除了供應一般熟食外,仲有海鮮區,供應貝類,凍蝦仲有小龍蝦,小龍蝦真係好好味,所以都忍唔住食咗幾隻。其餘食物供應與一般餐廳相若,有沙律,湯,甜品等。。。海鮮嘅對面就係即開生蠔同埋燒烤區。當晚供應美國生蠔,平民buffet有即開生蠔梗係相當吸引啦,美國嘅生蠔雖然唔算好大隻,但係鮮味十足,淡淡海水味,鮮味冇窮,負責開蠔嘅姐姐,不停手密密開, 真係辛苦晒。我哋一家人差唔多都食咗60隻生蠔。即開生蠔旁邊就係即燒蟹子蟹蓋,扇貝,不須點醬料也很鮮味,其實呢個buffet真係好抵食。。每檯都會送上招牌海鮮船每樣海鮮都好新鮮,份量適中,令每個人都可以試到不同嘅刺身。包括有麵包蟹,帶子,甜蝦,螺片,赤貝,象拔 蚌, 希靈魚 ,三文魚等等。。。。。半自助餐當然有主菜喇。我哋選咗B餐。主菜還有燒牛肉,連一個Gas爐上台,食客可以自由控制火候,生熟隨意, 一點真係不得不讚。另外仲有醬燒鮑魚 ,辣味豬手, 其中蟹子鍋飯超美味

其餘食物供應與一般餐廳相若,有沙律,湯,甜品等。

即開生蠔

每檯都會送上招牌海鮮船

奉送刺身船

另外仲有醬燒鮑魚 ,辣味豬手, 其中蟹子鍋飯超美味,連個法包都有驚喜,法包外皮被烘得超香脆,超趣口。
汁燒牛肉

甜品仲有即叫即製雪糕pancake,真係為呢一餐畫上完美句號

雖然餐廳的地理位置不算太方便,但勝在食品質素高、價錢合理,而且環境寬敞舒適。正因為呢個原因,工廠區嘅租金不算太昂貴,先可以做到平價高質素平民buffet,日後一定會再同朋友到訪。

最後要一讚餐廳嘅老闆,服務態度超好。因為當中我哋發生左小小嘅誤會
,但係佢即刻迅速咁樣化解左,亦都呢令食客食得好安心,放心,滿意,所以餐廳嘅老闆應記一功!

特別一提:

因為食得太飽嘅關係,原本帶去的蛋糕都食唔到啦 ,但係老闆話原來如果係餐廳切餅,佢會送上煙花蠟燭架。
2017-06-27
慶祝紀念