2021-08-31
戈晚本身都吾系好諗到想食咩,記得之前都黎過旺角呢間LA Restaurant & Bar,野食吾貴之餘仲要好好味,比我印象非常深刻,上次系同老公黎食,今次佢都話想再黎😆小食嘅種類幾特別,有龍蝦、大啡菇食㗎。晚餐仲有dinner set,啱曬選擇困難症嘅人😆鵝肝多士系餐廳送㗎😍好慷慨!鵝肝嘅味道好鮮,燒得好香,有入口即溶嘅感覺呢。平時喺其他餐廳真系好少食鵝肝,證明呢間餐廳好dum本。芝士蟹肉牛油果呢道菜式太特別,表面成塊熱溶芝士好邪惡🧀底下就系滿滿嘅蟹肉,蟹肉好新鮮又清甜😋同芝士match就不在話下啦。蟹肉周邊系牛油果,可以用匙羹刮黎黎,成個配搭都好fresh。蒜蓉包做餐包都好常見,配以蕃茄粒又有幾可會有?原本蒜蓉包都夠脆,蒜蓉部分香口,配以蕃茄粒系另一種感覺。香辣蕃茄大蝦天使麵,大蝦都幾爽口彈牙。話辣但好彩都吾會太辣,同時又可以刺激味蕾。茄醬佈滿成個意粉,每一啖都feel到濃郁嘅蕃茄味🍅甜甜酸酸咁好味😋烤焗半熟帶子忌廉墨汁粉🖤半熟帶子清甜可口❣️好似日式餐廳帶子刺身嘅味道。墨魚汁麵打卡一流🤪墨魚汁味濃郁,食完記得抹下咀邊🤣