2019-08-25
真係好鐘意1987,每樣野食連細節位都做得好高質好細心🥰今次再黎食咁啱做緊一週年優惠🥳,澳洲M5和牛肉眼1蚊1g🤩除此之外,之前USA Prime 肉眼第二份半價個優惠我見門口都仲有show出黎🤭------------------------------😋食評:1️⃣澳洲M5和牛肉眼🥩(320g)($320)始終覺得牛扒生啲好味啲,叫咗五成熟,和牛煎得好香有格仔紋,塊扒厚薄適中,嫩得黎唔會過軟😚肉眼除咗連埋個秘製香草忌廉汁上,仲可以叫待應比埋海鹽🧂、蜜糖芥末同芥辣點牛扒,個器皿好似個小煎pan咁好可愛💕不過我覺得牛扒本身都好夠味,唔洗點太多醬汁都好正🙈要再講吓佢個薯仔片🥔,新鮮整出黎,脆得黎仍然保留薯仔既質感,超好味😍,呢隻質地係出面未試過,相信都幾考功夫🤭2️⃣1987’s 熱溶芝士和牛牛肉漢堡🍔($138)食嗰日漢堡包皮啱啱用哂,所以用咗另一種包皮,不過都唔阻礙漢堡既美味🤤入面既芝士🧀半溶狀態好邪惡😈,牛肉都好juicy唔知點解同行友人好鐘情於伴碟個酸瓜😂,明明平時佢都唔食酸瓜🤷🏻♀️,佢話覺得酸得黎甜甜地,叫我一定要寫埋落食評咁話喎🤣3️⃣轉餐🍽 (+32)雖然只係加$32但都包咗幾多野▪️
今次再黎食咁啱做緊一週年優惠🥳,澳洲M5和牛肉眼1蚊1g🤩
😋食評:
1️⃣澳洲M5和牛肉眼🥩(320g)($320)
不過我覺得牛扒本身都好夠味,唔洗點太多醬汁都好正🙈
2️⃣1987’s 熱溶芝士和牛牛肉漢堡🍔($138)
入面既芝士🧀半溶狀態好邪惡😈,牛肉都好juicy
3️⃣轉餐🍽 (+32)
雖然只係加$32但都包咗幾多野
▪️雜果泡沫分子料理
外表似沙律醬,食落酸酸甜甜好開胃🙈
(其實加咁少錢都有分子料理食真係估佢唔到😂)
▪️大蒜薯仔湯
好香薯仔味,幾特別幾好飲😋
▪️麵包🥖
烘過既法包,今次食係微脆得黎中間又有少少軟熟
又要提多次佢個牛油成朵花🌹咁好靚🤩,真係唔捨得攞黎搽麵包🙈
▪️飲品
凍檸茶係用錫蘭紅茶做茶底,好香☺️
👉🏻總評:
有時睇細節就睇得出一間餐廳對食物有幾咁重視🧐
1987每一個細節都落咁多心機,就連斟比我地既水都係用草莓🍓浸住,有淡淡既草莓味🥰,真係好欣賞👍🏻👏🏻
⭐️現有優惠:
🔸《澳洲M5和牛肉眼》1蚊1g
🔹以正價享用《USA Prime 肉眼》第二份即享半價優惠
☝🏻優惠既野真係唔知做到幾時,詳情以餐廳公佈為準,要去就要快手🙈