2023-12-07 316 瀏覽
每年都超期待嘅,今日中午買飯發現終於又有得吃啦!🤩今年第一餐,點都要記錄一下😝🛎黃金四寶大伙頭煲仔飯由雞肉、排骨、臘腸以及咸蛋黃組成嘅四寶,開蓋就香氣撲鼻,忍唔住嚟翻一啖🤤四寶係煮嘅過程中與米飯互相滲透,淋上豉油之後更加色香味俱全😋飯粒分明帶噍勁,入口帶有獨特飯香,據說採用頂級茉莉香米🤩翻開飯底有煲仔飯嘅靈魂—飯焦!香脆可口,唔痴底,容易刮,簡直爽到爆👍🏻話時話我前後排隊嘅都系點煲仔飯🤣就系口味各有所好,等餐嘅時候一煲煲出嚟真嘅超級期待😚由於我系拿走,仲霖住影下打包過程🤣點知靚女手速無影咁🤣兩三下就搞掂,幫我打包個靚女幾好傾,仲同我講第次可以📱落單,嚟到直接拎走就得😆而且今年新推出咗兩款黃鱔煲仔飯,叫我下次試下,哈哈哈哈哈⚠️外賣砂煲系可以直接帶翻屋企嘅哦😉冇理做得d咩🤣洗乾淨先算,哈哈哈哈哈

🛎黃金四寶大伙頭煲仔飯

⚠️外賣砂煲系可以直接帶翻屋企嘅哦😉
冇理做得d咩🤣洗乾淨先算,哈哈哈哈哈
外賣自取