2023-01-02
朋友喺外國旅行返嚟,同佢補祝聖誕節。見到seoulmate有個期間限定暖暖冬日special menu,我上次都有來過呢間餐廳,印象幾好,決定同佢再去食晚餐。<墨西哥餡餅 (芝士粟米雞肉) > $88墨西哥餡餅有兩款口味可以揀,分別喺泡菜牛肉餡同埋芝士粟米雞肉餡,我哋想食芝士,就揀咗芝士粟米雞肉餡。餡餅入面配料豐富,除咗有芝士粟米雞肉仲有牛油果蓉,食落清爽又美味。<小雪人北海道帶子黑松露燴飯> $188嚟得呢一間舖頭食,最主要都係為咗佢嗰個qq雪人造型燴飯!!!小雪人最主要以蛋白塑形,上枱嘅時候仲搵咗個蓋冚住,一打開蓋就會有充滿煙霧嘅效果,好有冬日氣氛~燴飯主要有紫菜、帶子、菇等配料,調味帶有淡淡嘅黑松露香,唔會覺得過鹹,加埋充滿煙燻味道嘅蛋白,分量都足夠同朋友分享。<栗子心太軟> $88第一次食栗子心太軟!!雖然無流心效果,但心太軟用栗子蓉整成,灑咗層栗子碎,質地比較濕潤厚實,再加埋雲呢拿雪糕,滿足。<三重72%朱古力奶昔> $58<黑芝麻豆腐純素沙冰> $48朱古力奶昔用咗72%嘅黑朱古力製成,朱古力味
墨西哥餡餅有兩款口味可以揀,分別喺泡菜牛肉餡同埋芝士粟米雞肉餡,我哋想食芝士,就揀咗芝士粟米雞肉餡。餡餅入面配料豐富,除咗有芝士粟米雞肉仲有牛油果蓉,食落清爽又美味。 <小雪人北海道帶子黑松露燴飯> $188
第一次食栗子心太軟!!雖然無流心效果,但心太軟用栗子蓉整成,灑咗層栗子碎,質地比較濕潤厚實,再加埋雲呢拿雪糕,滿足。 <三重72%朱古力奶昔> $58
<黑芝麻豆腐純素沙冰> $48
朱古力奶昔用咗72%嘅黑朱古力製成,朱古力味道濃郁香甜,加埋上面嘅cream,朱古力迷可一試!沙冰則芝麻味伴帶著淡淡嘅豆腐香,味道健康好耐飲。