餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

2024-11-30 682 瀏覽
## 銅鑼灣 希慎廣場 Green Waffle Diner @greenwaffledinerhk冬日Menu 窩夫果然出色今次來到銅鑼灣的 Green Waffle Diner,服務員態度親切,真係令人感到好舒服!😊### 餐點推薦1️⃣ **Cheese Fondue 芝士火鍋** - 呢個芝士火鍋熱辣辣咁,非常適合點配料嚟食!火鍋包含咗蕃茄仔、青椒、麵包粒、薯條、蝦仁、火腿同椰菜花,我哋仲追加咗蒜蓉包同安格斯牛粒每樣配料都有自己嘅特色: - **蕃茄仔**:新鮮多汁,與芝士搭配時,酸甜的味道非常開胃。 - **青椒**:清新脆口,為火鍋增添咗一點清爽。 - **麵包粒**:吸收咗芝士嘅濃郁味道,外脆內軟,食起來好滿足。 - **薯條**:金黃酥脆,搭配芝士更加香脆可口。 - **蝦仁**:鮮嫩可口,與芝士一齊食,提升咗整體的海鮮風味。 - **火腿**:咸香味十足,與芝士火鍋搭配恰到好處。 - **椰菜花**:鮮脆的口感,與芝士火鍋相得益彰,平衡咗整體的味道。 店員好親切咁提醒我哋,如果覺得芝士開始燶,就可以熄火,
冬日Menu 窩夫果然出色

### 餐點推薦
芝士火鍋

1️⃣ **Cheese Fondue 芝士火鍋**
- **青椒**:清新脆口,為火鍋增添咗一點清爽。
- **薯條**:金黃酥脆,搭配芝士更加香脆可口。
- **火腿**:咸香味十足,與芝士火鍋搭配恰到好處。

店員好親切咁提醒我哋,如果覺得芝士開始燶,就可以熄火,令用餐過程更加輕鬆無壓力。
青蘋果焦糖芝士窩夫

2️⃣ **青蘋果焦糖芝士窩夫** 🍏
- 呢款窩夫係店內最出色嘅甜品之一,鬆化得令人驚喜,唔會好厚實,食完之後唔會覺得過於飽肚。配上甜美嘅蘋果焦糖,味道真係超級好,值得一讚!
熱薑汁焦糖咖啡

3️⃣ **薑汁焦糖咖啡** ☕
- 咖啡嘅薑味帶出一種特別的風味,焦糖的甜味與薑的香氣完美結合,飲落去暖心又暖胃。

### 總結

整體來講,Green Waffle Diner 的食物質量不錯,服務態度友善,環境舒適,非常適合聚餐或約會。如果你鍾意芝士火鍋或者窩夫,呢度絕對值得一試,會令你食得開心又滿足!❤️
蒜蓉包
芝士火鍋