2022-10-14
今次同朋友黎到九龍灣呢間四喜冰室,以為係一般茶餐廳咁,只有普通小菜,原來呢度連烤魚打邊爐都有😆🐟原條烤魚煲 $328 呢個烤魚可以簡麻辣或者走辣,我地中意食辣既就試佐麻辣,一上枱已經見到滿滿辣椒,而烤魚真係好足料,真係原條咁上,超抵呀!魚肉好滑,唔會煮得太熟,而且吸晒啲辣味,好惹味好正!😋魚片頭 $32,餃子拼盤 $32,五丸拼盤 $68同埋爆汁牛丸 $36呢啲都係晚市雞煲烤魚先有既配料,全部配料放落麻辣湯食都好正,好入味!😍醉香雞中翼 $68,沙薑粒粒牛脷 $68同埋艷影蝦球 $98呢啲都係晚市先會有既小食,醉雞翼好香酒味,超級入味,雞肉又嫩,牛脷粒就好好咬口,沙薑味好重,好好食!而最特別既蝦球原來係炸蝦球,粒粒蝦球炸到金黃香脆,點埋啲汁黎食好正好好味呀!
🐟原條烤魚煲 $328