2018-04-23 186 瀏覽
好耐冇去mega box,既然去到就順便係度食埋飯先走。係food court食野仲可以睇埋冰上曲棍球比賽(咁岩遇正比賽)。睇左幾間食店,覺得呢間既野食比較特別,於是就揀左呢間。排隊點完餐後就會有人送餐。我地點左沖繩二段定食旨鍋,分上下兩段,上下兩段自由選擇。我地揀左以下兩sets:是蒸的,感覺幾健康😊。牛肉+菇係我既至愛,雖然有啲清淡,但有牛肉味😂。而烏東望落去好似幾濃味,但食落都幾淡。至於黑糖檸茶唔會好似茶餐廳咁甜,唔使叫少甜都得,岩我。呢個組合岩食清淡的朋友。椰子飯色香味俱全,燒賣就比較普通,冇咩特別。至於小食拼盤,雞翼既醬比較特別。雖然叫辣豆醬雞翼,但真的冇咩辣,有啲似腐乳醬。而餃子既皮都算脆。最值得推介既係黑糖蜜蕃薯條,無錯,係蕃薯條,唔係薯條🍟。好甜既蕃薯味, 好好味。本來生緊暗瘡,諗住減食熱氣野既我都忍唔住係咁食😜。

牛肉+甘甜黑咖哩烏東+凍黑糖檸檬茶

。呢個組合岩食清淡的朋友。

咕嚕燒賣+椰子咖哩飯

椰子飯色香味俱全,燒賣就比較普通,冇咩特別。

小食拼盤(辣豆雞翼+沖繩辣豆醬餃子+黑糖蜜蕃薯條)

,無錯,係蕃薯條,唔係薯條🍟。好甜既蕃薯味, 好好味
。本來生緊暗瘡,諗住減食熱氣野既我都忍唔住係咁食😜。
2018-04-22
10 分鐘 (堂食)
咕嚕燒賣+椰子咖哩飯
小食拼盤(辣豆雞翼+沖繩辣豆醬餃子+黑糖蜜蕃薯條)
  • 黑糖蜜蕃薯條