2020-12-07 9 瀏覽
天氣突然凍凍地,又係打邊爐既好時機,可惜疫情反覆又嚴重左,限聚令由4人又變返2人,無得三五知己,好在還可同至愛撐撐枱腳有個朋友講話彌敦道開咗間新火鍋,胆粗粗去試吓呢間尚膳有3款涼拌小食可任食湯底選擇左雙拼,美人鍋拼麻辣鍋~美人鍋 - 有烏雞、桃膠 和其他藥材等等湯比較清,不會有很強藥材味麻辣鍋 - 本身鍋裏面已有鴨血,還送一份熱辣辣既鴨血同炸薯角,做餐前小食麻辣鍋好在只叫小辣,越食越辣,後勁凌厲蔬菜拼盤 - 有多款菇類、秋葵、粟米、娃娃菜和生菜西班牙黑毛豬厚度適中,肉質爽脆四色手工丸拼盤黑松露蝦丸,黃金墨魚丸,芝心牛肉丸,梅菜豬肉丸-各2粒,每款丸都非常彈牙,足料,我個人最愛黑松露蝦丸,黑松露沒有蓋過蝦既鮮味,平衡做得很好四色餃子拼盤鮮蝦菜肉餃,豬肉韭菜餃,鮮蝦雲吞,鳳城水餃-各2隻,每隻餃子都好大隻,真材實料新鮮海蝦新鮮度十足,腳仔仲郁緊,蝦身粗過手指蝦肉扎實鮮甜即炸響鈴呢個十分推介響鈴熱辣辣,脆卜卜輕輕浸湯,吸收湯汁,一流食飽飽,最後還送小果盤,消消滯,不錯不錯

有個朋友講話彌敦道開咗間新火鍋,胆粗粗去試吓呢間尚膳

有3款涼拌小食可任食

湯底選擇左雙拼,美人鍋拼麻辣鍋~
美人鍋 - 有烏雞、桃膠 和其他藥材等等
湯比較清,不會有很強藥材味
麻辣鍋好在只叫小辣,越食越辣,後勁凌厲
蔬菜拼盤 - 有多款菇類、秋葵、粟米、娃娃菜和生菜

西班牙黑毛豬
厚度適中,肉質爽脆

四色手工丸拼盤

四色餃子拼盤

新鮮海蝦
新鮮度十足,腳仔仲郁緊,蝦身粗過手指
蝦肉扎實鮮甜

即炸響鈴
呢個十分推介
響鈴熱辣辣,脆卜卜
輕輕浸湯,吸收湯汁,一流

食飽飽,最後還送小果盤,消消滯,不錯不錯