2022-08-26
一人雙拼套餐燒腩仔燒鵝 送明火例湯生菜呢度最出名就係一人雙拼套餐,當然唔執輸叫返個先。未講質素之前,銅鑼灣已經搵唔到一個咁平價錢有燒鵝雙拼,仲有生菜例湯。淨係價錢已經贏一條街。有驚喜係燒腩仔,塊皮脆到不得了,有時好驚燒肉好鹹,呢度唔會,剛剛好一啖肉一啖飯既調杲。下次必定encore燒鵝瘦左少少,有好有唔好,皮下脂肪無咁厚,唔會成口油。皮都脆,如果肥返少少就perfect驚喜2號,呢度啲白飯好靚🤣單拼叉燒瀨粉古法叉燒!淨係賣相已經好靚,咬落去仲有少少玫瑰露香味,火槍燒過既面,令到更脆。雖然睇落去肥咗少少,但係食落又冇問題半隻金蘭豉油雞不得了,先88蚊,成隻雞都滑到不得了!皮好夠味,色水好有心機。就算我攞咗返屋企雪咗兩日先煮面,都仲係超好食,必叫之選例牌燻蹄味道香,口感彈牙,好食過極大部份嘅酒樓!鍾意食燻蹄嘅朋友必定要叫
燒腩仔燒鵝 送明火例湯生菜
驚喜2號,呢度啲白飯好靚🤣