2024-03-26
春天要來啦!這幾天天氣轉熱了,有點沒胃口,所以我同屋企人來試吓這間涼皮。大家都覺得呢度嘅涼皮真係好正啊!佢個涼皮滑得嚟口感又足夠,食落去有種好特別嘅涼快感,真係一流。我哋又點咗幾款唔同嘅涼皮試下,每款都有自己獨特嘅味道,但共同點就係都好夠味。食肉嘅話,我推介椒麻雞,幾啱哋嘅肉質加上香辣滋味,真係好惹味到暈😍。食涼皮同時加埋椒麻雞,嗰個mix真係幾搞作,辣得嚟又清新。至於個環境,雖然唔係好大間,但係幾乾淨整齊收拾得好好,令人食得更安心。運氣好嘅話,仲可以撞到啲好笑口嘅服務員,整體嚟講氣氛都幾悠閒。點解我會話呢間咁正呢?可能係因為每樣嘢食都見得出佢哋注重細節,由涼皮嘅口感到配料嘅新鮮,甚至係醬料嘅搭配,都做到位。下次天氣再熱,我一定要再嚟轉轉,試吓其他款式嘅涼皮👍。總之,呢間係一個可以令你食完之後心情都跟住變得好嘅地方,推薦畀大家試吓!👌🌶️🥒