2018-12-31 625 瀏覽
今日食過快LUNCH,然後就要出去個客既公司,想到「快、靚、正」既定必是【永記車仔麵 】吧。我叫左「魚肉春卷」、「炸魚皮」、「咖喱魚蛋」配香辣湯底既中辣,同事就叫左「陳皮魚蛋」、「白蘿蔔」、「滷水雞翼」配清湯。個人認為「魚肉春卷」是【永記車仔麵 】入面必試既食物,咸香既「魚肉春卷」絕對為一碗車仔麵錦上再添花,而且好有咬口。一要試下佢既自家製香辣湯底,真係真心香,正到我係會連湯底都會飲埋的,將「炸魚皮」浸落去香辣湯底先再食,真係好食到返唔到轉頭,P.S 佢既炸魚皮係好香脆的,而且鹽味好夠。「咖喱魚蛋」魚蛋好爽口彈牙,好有魚味又唔會腥,加上用咖喱煮過之後特別入味又惹味,依家想o係香港食到呢類魚蛋真係買少見少,大家真係唔好放過呢啲機會喔。「陳皮魚蛋」真心推介,好多人問食家香港仲有邊度可以食到「陳皮魚蛋」?? 大家記住喇,係【永記車仔麵 】呀 !!!果陣陳皮香真係難以抗拒,係小時候既回憶味道喔。「白蘿蔔」老闆特意用牛腩汁高湯來炆煮「白蘿蔔」的,所以你會食到好濃郁既肉汁味道,炆得好淋而且又唔會有渣,呢個十分之重要要一環呢。唔好等喇 ~快啲搵日去食下啦。
2018-12-03
  • 魚肉春卷