2021-08-17
同朋友慶祝生日係荃灣附近搵間幾令既打卡Cafe食個飯 就搵到呢間幾多幾令既打卡位Cafe 同朋友都未食過就想試下 我地係食飯既前一日先搵到想食呢間 當日想打去即刻book位今晚食 個原來餐廳係唔接受即日訂位 咁我地就諗住早少少去walk in等位 當日我地大約夜晚六點四十五分左右去到餐廳 當時餐廳仲有大把位 望一望餐牌 有好多選擇 有Dinner Set 有單叫小食意粉 飯 Pizza等等……店員同我地講Dinner Set即刻掃QR Code做會員即時會係$288一個Set 單叫小食仲有優惠 唔做會員既話個Dinner Set就要$388 咁如果個Set入面啲野都岩食既話都幾抵既 我地就即刻做左會員再叫SetDinner Set會有兩個餐湯 一份沙律 兩個主菜 仲有兩份甜品 我地揀左一個是日餐湯 同埋加左$12轉龍蝦湯 是日餐湯係椰菜花忌廉湯 兩個忌廉湯都好滑身 好濃味 好Creamy 另外前菜既沙律係蘿蔔同埋豆腐 仲有啲胡麻醬 食落幾開胃 主菜我地揀左一個係黑松露野菌意大利飯 一黎到好香好重黑松露味 入面仲有好多菇 食落好Creamy朋友都話好好味 另一個主菜揀左香煎三文魚扒伴日式
朋友都話好好味 另一個主菜揀左香煎三文魚扒伴日式照燒汁 三文魚煎到好香口 食落甜甜地 另外仲單點左一個香辣雞肉麵包薄餅 個麵包係長法包黎 烘到好脆身 上面再有蕃茄醬同芝士 仲有啲雞肉 成個配搭好夾
小食我地加左黑松露法式薯條 薯條係幼薯 炸到金黃色好香口 黑松露醬好濃味好好好味 仲加左一份水牛城雞翼 雞翼係單骨雞翼 好方便食 炸到雞翼外層好脆 本身已經辣辣地 再點埋個醬仲辣
個Dinner Set有埋甜品 我地揀左兩個都係是日甜品 咁是日甜品係一球抹茶雪糕 食落好好味香濃既抹茶味
飲品叫左幾杯都係梳打 叫左巨峰提子芒果梳打 香橙柑橘柚子梳打 香橙乳酸梳打同埋荔枝檸檬梳打 幾杯梳打都係好大杯 賣相好令 岩晒打卡 味道唔錯 唔會太甜
整體黎講 環境幾令 岩晒打卡 食物都幾好味 值得一試