2017-07-15
星期五晚要朗豪坊搵食唔容易,本想食另一間餐廳,但多人到傻,只好由頂樓每層行下有咩食。見到呢間唔洗等好耐,又可以坐底傾下計(無錯!我每次同朋友食飯就係為左傾計😆)睇完餐牌,我地決定叫2人餐,唔洗諗太多😆爽快既人!先上個雜菜湯,入面好多蔬菜,唔會太酸/浠,我覺得唔錯!再黎焗田螺,朋友喜歡程度係將成餐飯既食量,放哂呢個度,清哂😆!之後益左我😏😌,睇落去就明!炸烏賊: 脆,入面既烏賊好香好爽口,配個酸酸地既沙律汁(👈🏻我估),無咁膩!熱玫瑰花柚子蜜:甜甜地,飲完好舒服。牛柳我地叫左medium rare,估佢唔到,都做到呢個效果,令到件牛好正,仲生生地,肉嫩!佢叫做深海帶子,無諗到咁細粒,好想叫佢放番入海養大啲先食🙈,底下薯蓉都好食!個燒汁唔會似現成醬汁,所以唔會太咸!頭先講我朋友中意食田螺,食到飽哂,所以件牛柳益左我,我食左好多!卡邦尼煙肉扁意粉:上枱仲好熱,味道不過不失。2個人都食唔哂🙈,我地食飽後就叫賣單,俾完錢就走,但!!!到我打呢篇先發現😭😭😭2人餐個甜品呢?!嗚...佢無提醒我地雪糕仲未上餐廳啲枱距離好近,想講秘密係無可能架啦,細聲對方聽唔到,大聲講得都唔係秘密啦😂! 有時都唔係想
睇完餐牌,我地決定叫2人餐,唔洗諗太多😆爽快既人!
卡邦尼煙肉扁意粉:上枱仲好熱,味道不過不失。
餐廳啲枱距離好近,想講秘密係無可能架啦,細聲對方聽唔到,大聲講得都唔係秘密啦😂! 有時都唔係想講咩秘密,但真係講咩隔離枱都實聽到!