2023-06-21
呢間主打素食既fusion café 好有文青 style,無論係日式🇯🇵、越式🇻🇳、印式🇮🇳、泰式🇹🇭、中式定係西式,都有機會係呢度揾到~ 呢度每日都有一款菜式比大家自由定價💰,而且每日既餐牌都唔同,非常適合鍾意試唔同新野既朋友,如果同食肉既朋友食飯,呢度絕對係唔錯既選擇🫶🏻今次我地就叫左香菜炸蒜豆乾雞絲撈檬同埋紅菜頭蕃茄肉醬煙斗粉配煎蛋試下😋香菜炸蒜豆乾雞絲撈檬 $85自從食素之後都冇咩機會食到越南撈檬,出面果啲大部分都有魚露,咁難得呢度有,就緊係要試下啦!🤤 不過唔食五辛既朋友仔記得要叫佢走炸蒜呀❗️可能太耐冇食過檬粉既關係,所以見到都好感動~🥺 檬粉個汁都有幾分似魚露,酸酸地幾開胃,撈埋啲素雞絲同埋其他配菜一齊食好match,仲加左啲花生係面,食落口感豐富,味道幾好😋紅菜頭蕃茄肉醬煙斗粉配煎蛋 🍅 $84終於食西餐唔係食黑松露意粉喇!🥹 今次係紅菜頭蕃茄肉醬煙斗粉!原來蕃茄加埋紅菜頭都幾好食,蕃茄唔會太酸,加左啲肉碎增加層次,整體個醬整得唔錯,唔會好似某啲素肉咁有陣「行味」仲要加埋隻煎蛋係面🍳,正!🤤去開深水埗又想揾間特別少少既餐廳,呢度絕對係一個唔錯既選擇,大家經開附近可以過去
香菜炸蒜豆乾雞絲撈檬 $85
紅菜頭蕃茄肉醬煙斗粉配煎蛋 🍅 $84
去開深水埗又想揾間特別少少既餐廳,呢度絕對係一個唔錯既選擇,大家經開附近可以過去試下喇!