2020-07-14 186 瀏覽
🇭🇰富士山媽媽·個日諗住行個小山 就有hku個度行左上山頂⛰️佢個路程其實唔遠既 但係依家實在太熱啦 我每行5分鐘就想休息🙊🙊呢間餐廳環境好好 唔會太多人得黎 係真係可以望住維園景黎食野 超級心曠神怡😍😍·富士山下卷 $138呢個我覺得幾好味 佢係中間炸左一個軟殼蟹卷 之後再包多左一層飯同埋飛魚籽 口感超好😍😍超有層次感 我自己幾鍾意😌而且佢個擺盤超靚 超襯個景🏙·叉燒拉麵 $98因為個商場嘅冷氣好凍 所以我勁feel like食啲熱嘢 就嗌左呢一個拉麵🍜佢個湯底都幾厚身 叉燒個肉質係真係半肥瘦 食落幾有驚喜🤩個麵就係普通買嗰種拉麵辣 不過唔會太鹼水 都唔錯😎·蛋黃免治雞肉棒 $72呢度個環境其實係勁適合飲住杯啤酒食串燒 不過因為我哋嗰日係日頭嘅時間去 佢無啤酒 所以我哋就咁嗌左呢一個小食🥺佢都幾大串 而且入邊都幾多雞軟骨 口感幾好 不過就略嫌佢個汁多咗少少keke·#rbyeat#rby日本菜#rby中環·📍山頂山頂道128號凌霄閣2樓4號舖
🇭🇰富士山媽媽

富士山下卷 $138