平時放工一出荃灣地鐵站A出口南豐中心,舉起頭就見到一間好新淨好靚嘅Cafe,如果去開荃灣嘅人都知南豐中心雖然好方便,但佢都係一個比較舊既商場,好suprise竟然會有一間咁靚嘅嘢喺嗰度,為食嘅我梗係要去試試!😋一入到去環境好乾淨好舒服,配色上真係有少少Garden嘅感覺,我最鍾意佢係有好多窗,喺呢個商場仲可以有一排窗望到出邊天空真係好難得,位置嘅大細都正正常常,一家人嚟食最好就揀卡位或者細房嘅位。未睇Menu之前見到呢個格局,我估都要幾百蚊落樓,但一打開Menu就發覺其實啲嘢都幾抵,好多dinner set都唔使$100,對得住呢個商場嘅價錢。我同一大班朋友嚟食,所以叫咗好多嘢食,但係好多都唔記得咗影相🥲我覺得意粉啲sauce係認真整的,例如卡邦尼,佢有認真用返傳統方法,而唔係一般西餐用一堆白汁扮卡邦尼。牛扒既質素好好,食落去好juicy,唔會韌,熟度都跟得返我要求嘅,配菜好的熱飲有一條新鮮菠蘿,好甜好好食。我最推介就係甜品,窩夫/牛角包窩夫/刨冰都超級高質,必食!其他嘢都比一般西餐好食!好值得再黎食!

小食拼盤
牛油果蝦多士