呢排大魚大肉過後,朋友聚餐就提議食下素菜。由於我麻麻傳統中式齋菜,於是悠蔬食呢類中西合璧既素食餐廳就岩哂。是晚係滿哂人full booking 既,坐落先望到有每人最低消費200既要求,於是一人一個set就剛剛好。前菜其實份量好夠,豆絲粉皮同藜麥薯球幾清新,個沙律多鮮果,尤其好食,不過食完,我已經有三分飽個手卷我覺得有d寡,食落真係成口草,嗰堆苜蓿芽如果有醬汁就好好多,或者配生果,配蘆筍真係寡多兩分重,建議揀香芒牛油果之後個湯我覺得係重點,揀左周打黃耳雪燕忌廉濃湯,真係超濃有口感,黃耳雪燕本身冇味,都係靠湯底,而呢碗野好食到可以再添食。主菜我就食西式為主,叫左 蕃茄野菜燴扁意粉,大啡菇南瓜紫薯包焗千層麵,同埋松子菠菜忌廉燴意大利飯。千層麵係當中最好食既,一黎佢鋪面有層濃郁芝士,夾埋焗到腍既南瓜,啡菇同紫薯好好食,之後麵底焗到燶燶地又脆皮,有口感,問題係食完超飽肚。到上意大利飯時,已經飽左八成。好彩松子醬夠清新,菠菜忌廉唔膩口,不過上菜個碟原來好深,分食完都十成飽有突之後既菜式我都冇參與過,見同行友人食得幾滋味,應該唔錯。下次識嗌真係要由a la carte menu 入手,唔係盞浪費

周打黃耳雪燕忌廉濃湯

大啡菇南瓜紫薯包焗千層麵