2019-05-19 426 瀏覽
龍門棧既野食比到新鮮感我。龍門棧既野食感覺將西日既元素同傳統既中式點心融合,帶黎創新既口味同觀感。餐廳環境幽雅,座位寬敞。服務方面更是一流,餐廳員工有禮,更會幫你斟茶。先黎既有長腳蟹肉小籠包,小籠包有蟹籽係頂點綴一下,入面都有幾多肉汁。木魚帶子燒賣既賣相非常之吸引。木魚、帶子同入面既蝦肉一層一層的,增加左燒賣口感上既層次。魚子醬香煎粢飯方面,魚子醬幾鮮甜,粢飯煎得香脆,配搭出嚟嘅味道幾特別。百花蒜香海膽春卷淨係睇個擺盤都覺得佢做得十分精美,海膽放左係春卷上面,下面有沙律醬並用匙羹拉出圖案。入口就感受到海膽既味道,然後炸得香脆既春卷再慢慢取代海膽味。作為一個海膽迷,呢個春卷真係幾正!龍門棧炒飯可以話係今日做得最出色嘅菜式。入面有櫻花蝦、蟹肉、帶子、蔥同蛋等材料。炒飯鑊氣十足,夠乾身,每一粒米都分明,唔會黐埋一齊。最令我欣賞嘅係,脆脆地既櫻花蝦加落炒飯度,大大咁增強左炒飯既口感,呢點係我覺得最精妙既地方。杞子桂花糕清甜而不膩,將佢作為呢餐既完結十分完美。整體黎講,服務、環境同食物質素方面我都十分滿意。Menu:
龍門棧既野食比到新鮮感我。

長腳蟹肉小籠包

木魚帶子燒賣

魚子醬香煎粢飯

百花蒜香海膽春卷

龍門棧炒飯

杞子桂花糕清甜而不膩,將佢作為呢餐既完結十分完美。
杞子桂花糕

整體黎講,服務、環境同食物質素方面我都十分滿意。

Menu:
長腳蟹肉小籠包