日本人🇯🇵為左紗織pancake好瘋狂ga~ 肯用成六個鐘排隊食,講到咁吸引,所以小編都黎試下😜 喺日文入面中「紗」解輕薄,形容pancake🥞頂層既1mm條蓉嗰種輕盈既feel,好似薯蓉既天使麵🍝咁,計過原來1mm既條蓉先夠承托力撐起好似個山形狀咁,幾用心,味道都有層次感~ 另外班戟都係用左米粉,所以係無麩質既,感覺健康啲😜 其他野食同野飲都唔錯,配搭幾特別~ 裝修方面係行左和風木系🪵風格,有一棵假楓樹🍁掛住啲晴天娃娃🪆幾啱打卡📸,其他位都有唔少招財貓🐱裝飾,連枱面都用左有日式風格既枱墊,令人有置身日本🇯🇵既感覺,幾舒服~(5 😍 係滿分,🤩係半分)黑朱古力Mont Blanc班戟 🍫🥞 - $148 (好味指數:😍😍😍😍)個外形好似一座山仔⛰️咁幾靚🤩 呢個甜品係以勃朗峰命名,而Mont Blanc就係個法文譯音~ 出面有好大層綿密軟滑既朱古力🍫,質地似cream同薯蓉既混合體幾特別~ 係用左72%既黑朱古力🍫,味道濃郁醇厚,出面既cream好厚,令人幾滿足,朱古力🍫fan應該會好鍾意❤️ 另外裡面小編就揀左抹茶味🍵既雪糕🍦同埋焙茶班戟🥞,諗住呢兩個味同朱古力🍫都夾,又可以享受到dou

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
黑朱古力Mont Blanc班戟

個外形好似一座山仔⛰️咁幾靚🤩 呢個甜品係以勃朗峰命名,而Mont Blanc就係個法文譯音~ 出面有好大層綿密軟滑既朱古力🍫,質地似cream同薯蓉既混合體幾特別~ 係用左72%既黑朱古力🍫,味道濃郁醇厚,出面既cream好厚,令人幾滿足,朱古力🍫fan應該會好鍾意❤️ 另外裡面小編就揀左抹茶味🍵既雪糕🍦同埋焙茶班戟🥞,諗住呢兩個味同朱古力🍫都夾,又可以享受到double茶既滋味😜 個蛋糕🍰濕潤鬆軟,有淡淡既茶香,如果抹茶🍵味再重啲就更加好~ 而個焙茶☕️雪糕🍦既茶味幾香濃,有烘焙過既香味,口感軟滑清爽,如果雪糕🍦多啲就更加好,宜家裡面既白cream多左啲,有少少浪費左雪糕🍦可以解膩既效果

五王蟹粉丼

五王蟹粉丼🦀️🍚 - $198 (好味指數:😍😍😍🤩)
用左五款時令當造既蟹🦀️,包括松葉蟹、毛蟹、鱈場蟹、大閘蟹等等,用佢地生拆既蟹膏、蟹肉、蟹油熬製出蟹粉,幾足料👍🏻 味道幾鮮香,口感幼滑,配埋滑嘟嘟既生蛋黃🍳同香口既紫菜,味道層次幾豐富,如果可以再鮮甜啲同蟹味再出啲就更加好~ 個餐同時有粟米湯🌽🥣、沙律🥗同綠茶🍵,個粟米湯🌽🥣真係要讚,用左日本粟米🌽打成蓉,creamy順滑得黎味道超濃😍 味道天然香甜,又帶有啲粟米蓉🌽既口感~ 個沙律🥗就落左芝麻醬,酸酸甜甜,清新爽口~ 至於個綠茶🍵有淡淡既清香,斟出嚟飲幾有風味~

抹茶富士山 🍵🗻 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
個杯係一個山形既玻璃杯,望落好似富士山🗻咁幾靚🤩 上面有發左400次既抹茶奶蓋🍵,指引話可以先用匙羹試下奶蓋既味道,之後再攪拌20個圈試下混合左兩個層次既味道,之後再攪勻去試下佢幼滑細緻既口感~ 食得出有抹茶🍵既回甘唔會苦澀,奶味幾香濃~ 如果可以調教到個抹茶🍵奶蓋既杰度同個奶🥛可以mix到再勻循啲就更加好

焙茶富士山 ☕️🗻 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
個杯一樣係左山形玻璃杯,望落好似富士山🗻咁幾靚🤩 上面有發左400次既焙茶奶蓋☕️,跟翻上次講既指引試下唔同層次既味道,試到奶蓋、奶底同mix埋既味道,感覺唔錯,口感一樣幼滑細緻,焙茶味☕️既炭燒烘焙香味幾出,幾甘醇芳香~ 下面既奶味🥛幾香濃~ 如果可以調教到個焙茶☕️奶蓋既杰度同個奶🥛可以mix到再勻循啲就更加好

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍