2022-09-11
呢間瑟縮咗係角落頭 充滿神秘感既cafe🫣門口散發住一種森林氣息🌳走過森林入到去餐廳內係一個佈滿異國風情既地方🤩由地下既磁磚 到牆身上每一個佈置音響燈光💡都帶你進入神秘角度🫢餐廳環境雖然不大 但置身係入面既感覺都係令人舒服😌食物選擇方面唔算十分多 但都無令我失望好欣賞佢好有創意既菜式名 睇到人好開心😂➷🔹 多醬過點𝙅𝘼𝘾𝙆薯條一見到個6款醬汁就覺得好虛陷😂我最多都係試過4款😆原來佢既6款醬汁係廚師發辦 換句說話 係每次都會唔同😮一路食一路同🧸估味道 成個過程都幾得意😆到最後有啲其實我地估唔到係咩黎 不過幾好食薯條就無咩特別喇 離不開脆口同粗身😋🔹 龍蝦帶子快速約會呢個其實係龍蝦汁帶子意大利飯🦞坦白講 佢既香味係幾吸引 一上枱就聞到😶🌫️食落口既味道都係好食嫁 但龍蝦味就唔夠突出有種爭咁啲野既感覺🤏🏼就係噏唔出既個樣野帶子都爽身 兩面煎香👍🏼醬汁量係合適既 無過多過少不過會有少少腬 兩個人食完會飽咗一大半😆🔹 用麻包袋笠住隻牛呢個係我幾期待既一個菜式🤩擺盤係靚既 用草(沙律菜🥗)去襯托牛柳外層既酥皮緊緊包住牛柳 酥皮焗得金黃脆口時間掌握上係完美 牛柳保持5成既熟度👍🏼切開後見到粉嫩色既肉
門口散發住一種森林氣息🌳走過森林入到去餐廳內 係一個佈滿異國風情既地方🤩
由地下既磁磚 到牆身上每一個佈置 音響燈光💡都帶你進入神秘角度🫢
餐廳環境雖然不大 但置身係入面既感覺都係令人舒服😌
食物選擇方面唔算十分多 但都無令我失望 好欣賞佢好有創意既菜式名 睇到人好開心😂
🔹 多醬過點𝙅𝘼𝘾𝙆薯條
🔹 𝙇𝙚𝙢𝙤𝙣 𝘾𝙞𝙩𝙧𝙪𝙨 𝙎𝙤𝙙𝙖
🔹 𝙈𝙖𝙩𝙘𝙝𝙖 𝙇𝙖𝙩𝙩𝙚
飲品方面都係正常發揮😌有精緻既拉花 濃香抹茶味🍵
➷
呢間隱世既餐廳 總有一啲小驚喜可以俾到你 菜式上帶點玩味 總係流露住一股神秘🫣
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟